Με τα εντυπωσιακά μεγέθη των €4 δισεκατομμυρίων ενοποιημένο κύκλο εργασιών το 2022  για την διεθνή παρουσία Ομίλου MAPEI και κύκλο εργασιών που αναμένεται να φτάσει τα €35 εκ. το 2023 για την MAPEI Hellas, η CEO & Co-owner της MAPEI S.p.A, Veronica Squinzi, έδωσε το στίγμα του Ομίλου σε Συνέντευξη Τύπου.

Η κ. Veronica Squinzi, ως εκπρόσωπος του παγκόσμιου ιταλικού κολοσσού στην παραγωγή συγκολλητικών και χημικών προϊόντων από το 1937 και ηγετική παρουσία στην Ελλάδα από το 2001, παρουσίασε την ιστορία της MAPEI, αλλά και τα στοιχεία που συνθέτουν το DNA του Ομίλου όπως τη διεθνή παρουσία του με 90 εργοστάσια σε 35 χώρες και 32 ερευνητικά κέντρα που παράγουν πάνω από 7.000 καινοτόμα προϊόντα και απασχολούν σχεδόν 12.000 υπαλλήλους.

Παράλληλα, παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον διαχρονικό στόχο της Mapei που αφορά την ανάπτυξη της αειφορίας και βιωσιμότητας που συμπορεύονται με την έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της MAPEI στην Ελλάδα, η κ. Squinzi μίλησε για τα εξαιρετικά της αποτελέσματα, τα οποία σχετίζονται όπως ανέφερε και με την αλλαγή του perception της χώρας μας διεθνώς.

Σχετικά με την MAPEI Hellas, o Γενικός Διευθυντής, Δρ. Σπυρίδων Παπαγιαννάκης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που αφορούν την ελληνική αγορά, στην εξαγωγική της δραστηριότητα, καθώς και στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της MAPEI Hellas αναμένεται να φτάσει τα €35 εκ. μέσα στο 2023, με σημαντικές εξαγωγές σε 6 χώρες: Κύπρο, Λίβανο, Λιβύη, Ισραήλ, Αλβανία και Μάλτα. Το σύνολο των επενδύσεων που έγιναν μέχρι το 2023, ξεπερνούν τα €29,5 εκ., ενώ τα συνολικά έσοδα της εταιρίας τα 10 τελευταία χρόνια ξεπερνούν τα €190 εκ., γεγονός που πέρα από την ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας, έχει αποφέρει και σημαντική αύξηση σε θέσεις εργασίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι νέες σειρές προϊόντων που έχουν λανσαριστεί στην ελληνική αγορά, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση της συμμετοχής της MAPEI Hellas σε εμβληματικά κατασκευαστικά έργα και έργα υποδομής στην Ελλάδα, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», την γραμμή 3 του Μετρό της Αθήνας, την Εγνατία Οδό, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πολλά ακόμη μεγάλα και μοναδικά έργα.

Η CEO & Co-owner του Ομίλου MAPEI, Veronica Squinzi, δήλωσε σχετικά:

  • «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Ο Όμιλος MAPEI πιστεύει πολύ στην Ελλάδα και για αυτό και επενδύει συστηματικά από το 2001. Η ανάπτυξη της ΜAPEI Hellas είναι δυναμική και σήμερα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό εξαγωγικό κέντρο του Ομίλου στην Μεσόγειο. Οι νέες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο εδώ στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από συστηματική και άκρως καινοτόμο έρευνα, μελετάμε και εξελίσσουμε λύσεις με σκοπό να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να προωθήσουμε μια κουλτούρα πιο ποιοτικών και ανθεκτικών κατασκευών. Η ΜAPEI Hellas και οι άνθρωποί της έχουν αποδείξει πως στέκονται δίπλα μας σε αυτό το όραμα και εμείς αντίστοιχα θα συνεχίσουμε να αγκαλιάζουμε και να υποστηρίζουμε την Ελλάδα.»

 

Ο Γενικός Διευθυντής της MAPEI Hellas, Σπύρος Παπαγιαννάκης, δήλωσε:

  • «Είναι μεγάλη μας τιμή που είχαμε μαζί μας την κ. Veronica Squinzi και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό, καθώς μας παρουσίασε συνολικά τον Όμιλο MAPEI και μας έδωσε εικόνα των μεγεθών του παγκοσμίως. Αέναος δικός μας στόχος στην MAPEI Hellas, είναι και θα παραμείνει να εξελισσόμαστε καθημερινά, ώστε να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις και υψηλής ποιότητας προϊόντα που σχεδιάζονται με γνώμονα την έρευνα, την καινοτομία και την βιωσιμότητα, διατηρώντας πάντα ψηλά στην ατζέντα μας τον σεβασμό στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο.»

      

MAPEI

Η Mapei, ο παγκόσμιος ιταλικός κολοσσός στην παραγωγή συγκολλητικών και χημικών προϊόντων, ιδρύθηκε το 1937 στο Μιλάνο. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες χημικών προϊόντων για οικοδομική χρήση και έχει συνεισφέρει στην κατασκευή μερικών από τα πιο εμβληματικά αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά έργα στον κόσμο. Η εταιρεία-ηγέτης στον κλάδο της διαθέτει παρουσία σε 35 χώρες και 5 ηπείρους με 102 θυγατρικές που λειτουργούν σε 57 χώρες, 12.000 εργαζομένους και 90 εγκαταστάσεις παραγωγής που εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους από 70.000 πελάτες. Ταυτόχρονα, εστιάζοντας στην Καινοτομία, την Έρευνα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η ΜΑPEI κατέχει 32 κέντρα έρευνας σε 20 χώρες ανά τον κόσμο, τα οποία και παράγουν πάνω από 7.000 νέα προϊόντα ετησίως. Τα θεμέλια της επιτυχίας οφείλονται στην εξειδίκευση, την διεθνοποίηση, την έρευνα & ανάπτυξη και στη βιωσιμότητα.

 

MAPEI Hellas

Στην Ελλάδα, η MAPEI Hellas ξεκίνησε την εμπορική δραστηριότητα και παρουσία της το 2001, ενώ σταθμό στην εξέλιξή της αποτέλεσε η λειτουργία του πρώτου εργοστασίου παραγωγής στη Ριτσώνα, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις και υψηλής ποιότητας προϊόντα που σχεδιάζονται με γνώμονα ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους και σεβασμό στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο. Το 2019, στο πλαίσιο καθετοποίησης της παραγωγής, κατασκευάστηκε δίπλα στο εργοστάσιο στη Ριτσώνα σύγχρονο σπαστηριοτριβείο για την επεξεργασία των αδρανών που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα που παράγονται. Το 2020 ξεκίνησε η επεξεργασία ανθρακικού ασβεστίου και το 2022 δημιουργήθηκαν αποθήκες και γραφεία στη Θεσσαλονίκη. Το 2023, χρονιά ορόσημο στην περεταίρω ανάπτυξη της εταιρίας, με γνώμονα την εξαιρετική πορεία των τελευταίων ετών, κατασκευάστηκαν στη Ριτσώνα νέοι υπερσύγχρονοι αποθηκευτικοί χώροι συνολικού εμβαδού 6 στρεμμάτων -σε συνέχεια των ήδη υπαρχόντων- και, παράλληλα, εγκαταστάθηκε νέα γραμμή παραγωγής τσιμεντοειδών αρμόστοκων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την θέση της εταιρίας στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ