Ρεπορτάζ του Bloomberg από την Αθήνα αναφέρει πως η αθηναϊκή Ριβιέρα, που απέχει μόλις 20 λεπτά από την Ακρόπολη και το Κέντρο αν και θα έπρεπε να σφύζει από ευκατάστατους τουρίστες του διεθνούς τζετ σετ, είναι περίεργος προορισμός, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Στην Ελλάδα, γράφει το Bloomberg, δεν βοηθά το γεγονός ότι υποτιμούν τέτοιες δουλειές αν και οι τουριστικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες προσφέρουν δουλειά σε περίπου 3,8 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν στο 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Αν και το ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 18%, το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη, παραμένει πρόκληση το να βρεθούν καλά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι στον τουρισμό.
Οι ελλείψεις προσωπικού και επαρκών επενδύσεων εμποδίζουν τον κλάδο του τουρισμού να εκμεταλλευτεί πλήρως τα φυσικά πλεονεκτήματα του ήλιου και της άμμου σε μια χώρα με περίπου 6.000 νησιά διάσπαρτα στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Η αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων θα είναι κρίσιμη καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να αναδυθεί από μία δεκαετή χρηματοπιστωτική κρίση που συρρίκνωσε την οικονομία της κατά ένα τέταρτο και άφησε στο χαμηλότερο σημείο της άνεργο το 27% του εργατικού δυναμικού,, αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του Bloomberg.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here