Εμείς στην Ελλάδα πετούσαμε χαρταετούς, αλλά στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι Ημέρες Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (R&I Days).

 

Πρόκειται για την εμβληματική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναζητά εναγωνίως τρόπους και στόχους χρηματοδότησης ερευνητικών και καινοτόμων πρωτοβουλιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η συμμετοχή της Nadia Calviño, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) η οποία δεν μίλησε μόνο στην ενότητα για την «Τεχνολογική Ανεξαρτησία» αλλά άκουσε και είδε τις προτάσεις νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων τεχνολογίας.

 

Κεντρικό συμπέρασμα της ημερίδας ήταν η ανάγκη για μεγαλύτερη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών εταιρειών τεχνολογίας, για να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν σε κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς, τις εταιρείες από την Ασία και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Η Καλβίνο διαβεβαίωσε ότι η ΕΙΒ διαθέτει πόρους για την οικοδόμηση μιας πιο πράσινης, πιο δίκαιης και πιο ανταγωνιστικής Ευρώπης.

Χθες ξεκίνησε η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας, τόσο στο Tour and Taxis (Βρυξέλλες) όσο και στο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε όλους να συμμετέχουν από οπουδήποτε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ