«Χαμηλώστε τις τιμές, επιταχύνετε τα χρονοδιαγράμματα» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στη συνάντηση που  είχε με τους 4 Διευθύνοντες Συμβούλους των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας (ΟΤΕ, Vodafone, Nova και για πρώτη φορά ΔΕΗ).

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών Κωνσταντίνος Καράντζαλος και στελέχη του Υπουργείου.

  • Η κυβέρνηση πιέζει τους παρόχους για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο θα παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερ-υψηλών ταχυτήτων, σε χαμηλές τιμές.

Από την πλευρά τους, οι 4 μεγάλοι πάροχοι, διατείνονται ότι η ζήτηση για Fiber to the Home (FFTH) υπηρεσίες, είναι χαμηλή και επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να μειώσει άμεσα το φορολογικό κόστος των υπηρεσιών τους, ξεκινώντας από την κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας και του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης ώστε να ανταποκριθούν στον διεθνή ανταγωνισμό.

Στόχος των δύο πλευρών είναι η Ελλάδα να έχει βελτιώσει τη θέση της στους ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιαστικές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband που έχει ξεκινήσει.

Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στα δίκτυα οπτικών ινών που οι πάροχοι αναπτύσσουν, να γίνει ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση των κουπονιών που σήμερα υπάρχουν (Smart Readiness, 100 εκατ. ευρώ για δομημένη καλωδίωση σε πολυκατοικίες) και αυτών που έρχονται (Gigabit Voucher, 80 εκατ. ευρώ για ευρυζωνικές συνδρομές), καθώς και η διευκόλυνση των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Χθες, οι πέντε πλευρές συμφώνησαν να κατατεθούν άμεσα τα πλάνα επέκτασης των δικτύων οπτικών ινών, ώστε να χαρτογραφηθεί χρονικά και χωρικά η προώθηση της ευρυζωνικότητας, κάτι που αποτελεί και βασικό παράγοντα ανάπτυξης για τη συνδεσιμότητα της χώρας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν ότι κοινός στόχος είναι η Ελλάδα να βελτιώσει τη θέση της στους ευρωπαϊκούς δείκτες σταθερής τηλεφωνίας, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στις περιαστικές περιοχές μέσω του προγράμματος Ultra Fast Broadband που έχει ξεκινήσει.

  • «Τα επόμενα χρόνια οι επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες αποτελούν πρωταρχικής σημασίας ζητούμενο τόσο για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και για τους Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους»

Μαζί με το κουπόνι Gigabit Voucher, ύψους 80 εκατ. ευρώ για ευρυζωνικές συνδρομές που αναμένεται πολύ σύντομα στην χώρα μας, αλλά και του Smart Readiness, 100 εκατ. ευρώ για δομημένη καλωδίωση σε πολυκατοικίες που είναι σε ισχύ, οι τιμές για τους καταναλωτές θα είναι ελκυστικότερες προσελκύοντας περισσότερους καταναλωτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ