Διακριτικές αρχικά, πιο εμφανείς το τελευταίο διάστημα οι αγορές στη μετοχή της Εβροφάρμα.
  • Στα μόλις 17,4 εκατ. € η αποτίμηση της θρακιώτικης γαλακτοβιομηχανίας, και όσο και εάν δεν είναι στην ίδια κατηγορία με την εξαιρετική ΚΡΙ ΚΡΙ τα 180 εκατ.€ δεν παύουν να λειτουργούν συγκριτικά.
Τουλάχιστον για traders και χαρτοφυλάκια, που  εδώ και μήνες ανιχνεύουν στα χαμηλά στρώματα της αγοράς αναζητώντας εισηγμένες που δεν είναι στο fair value τους.
    Και η Εβροφάρμα, είναι μία από αυτές με το “Β” να έχει πολύ καιρό να ασχοληθεί με την εισηγμένη. Ωστόσο, μας κίνησε, αρχικά, την προσοχή η αύξηση της συναλλακτικότητας και παρακολουθώντας τα μεγέθη της, στη συνέχεια βρεθήκαμε μπροστά σε ένα…μαργαριταράκι των under 20 millions.
     Τα οικονομικά μεγέθη βελτιούμενα για δύο συνεχόμενες χρονιές, το επενδυτικό πλάνο υλοποιείται εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη παραγωγικότητα, 2-3 εκκρεμότητες που είχε με αλυσίδες super market για την παραγωγή-διάθεση προιόντων ιδιωτικής ετικέτας ρυθμίστηκαν επ΄ ωφελεία της εταιρείας.
  • Το σημαντικό: η σειρά προιόντων Πολύφημος (Polythemus Greek Products) τα πηγαίνει εξαγωγικά, εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που οι πωλήσεις σε ξένες αγορές υπέρ καλύπτουν το 20% της παραγωγής. Κοντά στα 8 με 10 εκατομμύρια σε κωδικούς ΦΕΤΑΣ, Γιαουρτιών κ.α.
Εξ  άλλου οι Παπαζηλάκηδες έχουν αποδείξει, πως και γνώστες του κλάδου είναι (μεγαλύτεροι κτηνοτρόφοι της χώρας) και πεισματάρηδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here