Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 392,71 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 12.983,01 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,1% στις 5.546,54 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,1% στις 7.727,91 μονάδες.

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό τα οποία αναμένεται να δείξουν – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών – ενίσχυση των τιμών 0,3% σε μηνιαία βάση. Ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,2% παραμένοντας μακριά από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ετήσιο ρυθμό κάτω, αλλά πλησίον του 2%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζουν παράλληλα να συγκεντρώνουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η βρετανική εταιρεία ένδυσης Burberry σημειώνει άνοδο 1,3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το έτος, ενώ η Alstom σημειώνει άλμα 5% μετά την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων ότι τα κέρδη αυξήθηκαν 60% παρά την υποχώρηση των παραγγελιών.

Την ίδια στιγμή οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία την άνοδο των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα. Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος χθες – με τον βιομηχανικό Dow Jones να τερματίζει ένα ανοδικό σερί οκτώ συνεδριάσεων – καθώς η απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε πάνω από το 3% στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here