Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι μετοχές στα ευρωπαϊκά ταμπλό στο ξεκίνημα τους. Οι προσδοκίες για εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας εξισορροπούν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας και την πολιτική αστάθεια που διαμορφώνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά την παραπομπή του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100, που περιλαμβάνει κυρίως εταιρείες με εξαγωγική δραστηριότητα, να ενισχύεται σχεδόν κατά 1%.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ετοιμάζονται για ακόμη έναν γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον, με στόχο να επιλυθεί η μεταξύ τους εμπορική διαμάχη που διαρκεί εδώ και σχεδόν 15 μήνες.

Ο δείκτης των εταιρειών πρώτων υλών κατέγραψε άλμα 1,4%, λόγω της ανόδου των μετοχών της νορβηγικής εταιρείας αλουμινίου Norsk Hydro, που ενισχύθηκε 1,9%. Ωστόσο, οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών Infineon, AMS and ASM International δέχθηκαν πιέσεις ύστερα από την προειδοποίηση για την κερδοφορία της που εξέδωσε η αμερικανική Micron Technology.

Υποχωρεί το ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,02% και διαμορφώνεται στα 1,0913 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 117,708 γιεν, στο 0,8889 με τη στερλίνα και στο 1,0844 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,04% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 107,836 γιεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου καταγράφει πτώση 0,41%, στα 1,2276 δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here