Στο μικροσκόπιο μας σήμερα οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Πορείες αντίθετες.

Deja Vu, για ΕΥΔΑΠΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς σχεδόν ένα χρόνο (και κάτι) πρόκειται να ακολουθηθεί πορεία αντίστροφη αυτής που είχε διαγραφεί με βάση την βαθμολόγηση της 24ης Νοεμβρίου 2017. 
Θυμάστε; Ήταν πέρυσι, τέτοια εποχή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα που…υποβιβάζονταν από τον δείκτη της μεγάλης κατηγορίας (FTSE Large Cap) οι μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Fourlis και Attica Bank. Στην θέση τους είχαν αναβαθμιστεί ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολούθησαν η επάνοδος του Fourlis, η…διάσπαση ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ ενώ πλέον επίκειται η επάνοδος του ΕΛΛΑΚΤΩΡα.

Περιπετειώδης η χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής, ανάλογη της επιχειρηματικής/οικονομικής έφτασε κάποια στιγμή, στα τέλη Νοεμβρίου, να υποχωρήσει μέχρι τα 1,12 ευρώ (απόρροια της διαγραφής της από τον δείκτη MSCI Small Cap γεγονός που είχε πυροδοτήσει την αποχώρηση/πωλήσεις αρκετών funds).

Η μετοχή έκανε μία βάση (στις 27 Νοεμβρίου ) για να ακολουθήσει μία ισχυρή αντίδραση επαναφοράς έως τα όρια των 1,50 ευρώ (με 13 ανοδικές στις τελευταίες 16 συνεδριάσεις), κέρδισε πόντους με την απόκτηση επιπλέον 6,5% της Αττικής Οδού ανεβάζοντας στο συνολικά 65,75% το μερίδιο της και έχει επιπλέον το δέλεαρ της επανένταξης στον “μεγάλο δείκτη”.

Η ένταξη στον δείκτη θα γίνει από την προσεχή Δευτέρα (24 Δεκεμβρίου) και ήδη ορισμένα funds ολοκληρώνουν τον κύκλο τοποθετήσεων τους στη μετοχή.

Απεναντίας ο επικείμενος…υποβιβασμός της ΕΥΔΑΠ στον δείκτη Small Cap έχει φέρει ρευστοποιήσεις και υποχώρηση για την τιμή της μετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here