Επενδύσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ έως το 2029, με τις μισές να αφορούν τα πρώτα πέντε χρόνια (2020-2024) σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποκάλυψε ότι η συμφωνία με το Δημόσιο για το αδιύλιστο νερό θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου και τότε θα ξεκαθαρίσει το ακριβές ύψος των πόρων που θα έχει διαθέσιμους τα επόμενα χρόνια για τα έργα.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, άφησε ανοιχτό  το ενδεχόμενο της επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, σίγουρα όχι φέτος, πιθανότατα το 2021

Η εταιρεία ύδρευσης αυτή τη στιγμή έχει αποθεματικό 421 εκατ. ευρώ.  Για να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το ύψος επιστροφής χρειάζεται να ολοκληρωθεί η επίμαχη συμφωνία με το Δημόσιο.

Τα έργα που σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ περιλαμβάνουν τέσσερις άξονες:

  1. έργα αποχέτευσης στην περιοχή της Αν. Ατττικής (215 εκατ. στην περίοδο 2020-2024),
  2. έργα ύδρευσης (145 εκατ.),
  3. έργα αποχέτευσης (100 εκατ.)
  4. έργα, κτιριακά, πληροφορικής κ.λπ. (35 εκατ.).

Συνολικά στην πενταετία αναμένεται η υλοποίηση 98 έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη χρήση του 2019 έχει προταθεί μέρισμα 0,38 ευρώ ανά μετοχή αυξημένο κατά +40,7% από το αμέσως προηγούμενο και το υψηλότερο ιστορικά.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στην Ψυττάλεια ύψους 320 εκατ. ευρώ η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναμένει τη γνωμοδότηση του ΤΕΕ τέλος του μήνα- αρχές του επομένου.

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της ΕΥΔΑΠ «τρέχει» αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο του οποίου δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here