της Ελενας Ερμείδου

Την ολοκλήρωση της νέας της επένδυσης συνολικής αξίας 8.5 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο καφέ της εταιρείας στα Οινόφυτα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Nestlé Ελλάς, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, Η επένδυση που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 αφορά στην κατασκευή νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που την τελευταία τριετία ξεπερνά συνολικά τα 20 εκ. ευρώ.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε πως η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί σταθμό στην πορεία της  Nestlé Ελλάδος προσθέτοντας πως η επενδυτική πορεία κορυφώθηκε με την ολοκλήρωση του νέου καβουρδιστιρίου, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και αγγίζει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Η στρατηγική απόφαση της Nestlé Ελλάς να επενδύσει στην Ελλάδα στο εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες της εταιρείας για εγχώρια παραγωγή, τη στιγμή που ήδη το 63% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

Nestle in Greece_Infographic

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων, που είναι οι μοναδικές στο είδος τους σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, το εργοστάσιο των Οινοφύτων, που απασχολεί 130 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και άλλα 15 ως εποχιακό έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τόσο τη συνολική παραγωγή του όσο και εκείνη που προορίζεται για εξαγωγές. Χάρη δε,  στην τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούν οι νέες εγκαταστάσεις, το εργοστάσιο μπορεί να επεξεργάζεται σημαντικές ποσότητες διαφόρων ποικιλιών καφέ με τρόπο που εγγυάται γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα ίδιο με αυτό που θα είχε κανείς από μία μικρής κλίμακας παραγωγή.

Η νέα επένδυση σύμφωνα με τον κον Εμμανουηλίδη σημαίνει μεταξύ άλλων  ανάπτυξη, καθώς θα μπορεί να εξάγει διάφορους τύπους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, στις αγορές Nestlé σε όλο τον κόσμο. Τέλος ο ίδιος σημείωσε πως  σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για την τοπική κοινότητα.

Η Nestlé στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η Nestlé έχει παρουσία πάνω από 100 χρόνια. Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας είναι η κυκλοφορία του «Γαλακτούχον Άλευρον Nestlé» το 1899, η «εφεύρεση» του Nescafé Frappé to 1957, η εξαγορά της Λουμίδης ΑΕ και του εργοστασίου καφέ στα Οινόφυτα το 1987.

Σήμερα ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 9 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, απασχολεί 800 μόνιμους εργαζομένους και το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή. Επιπλέον, εκτός από τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, η Nestlé Ελλάς εξάγει ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή στις ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here