Το European Cyber Security Challenge, είναι ο επίσημος ευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας του ENISA που αποσκοπεί στην ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της προστασίας και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων.

Για 4η συνεχή χρονιά ανακοινώνεται η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security  Challenge 2019 (ECSC19), που θα διεξαχθεί από 9 μέχρι 11 Οκτωβρίου 2019 στο Βουκουρέστι.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητής, κο Χρήστο Ξενάκη. 

Να σημειώσουμε ότι η περυσινή ομάδα, κατάφερε να διακριθεί στην 5η θέση στη συνολική κατάταξη, μεταξύ 17 συμμετοχών. Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στον τελικό στο Βουκουρέστι θα αποτελείται από 10 άτομα μεταξύ 15-25 ετών, μαθητές, φοιτητές, επαγγελματίες και μη, hackers, ερευνητές ασφαλείας, αλλά και απλοί fans της ψηφιακής ασφάλειας. Η τελική 10άδα θα προκύψει μετά το πέρας των προπονήσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου,  τόσο από τους περυσινούς συμμετέχοντες, όσο και από εκείνους που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στον προκριματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το EthiHak by SecNews στα πλαίσια του 9ου συνεδρίου για την ψηφιακή ασφάλεια, Infocom Security 2019. 

Η προετοιμασία της διευρυμένης ομάδας των συμμετεχόντων, γίνεται με τη βοήθεια της εξελιγμένης πλατφόρμας cybertraining Hack The Box, που φιλοξένησε και τα φετινά challenges κατά τη διάρκεια των προκριματικών, αλλά και από μία ομάδα διακεκριμένων ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Μεγάλοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι χορηγοί, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία και της φετινής συμμετοχής. Πιο συγκεκριμένα:

Υποστηρικτής: Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης 

Diamond Sponsors: ALGOSYSTEMS, BEWISE, UBITECH

Diamond Transportation Sponsor: Aegean Airlines

Platinum Sponsor: Όμιλος Quest (Info Quest Technologies, Uni Systems) και Hack The Box

Transportation Supporter: Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε.

Supporters: Cyber Noesis, devolo, The Cube, Yenkee

Media Sponsors: Biztech.gr, Epixeiro.gr, Huffington Post, IT Professional Security, NetFax, Netweek, SecNews, Spoudazo.gr, Tech Matrix

Η εθνική ομάδα διαθέτει το δικό της ψηφιακό χώρο στη διεύθυνση www.ecsc.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις λεπτομέρειες του ECSC 2019. 

Επιπλέον, ακολουθήστε την ελληνική ομάδα και στα social media:

Facebook: Hellenic Team-European Cyber Security Challenge

LinkedIn: European Cyber Security Challenge – Hellenic Team

Twitter:  Hellenic Cyber Security Team @ECSCGR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here