Η Euroins Romania, ο ηγέτης της αγοράς αστικής ευθύνης στο κλάδου Αυτοκινήτου (MTPL) της Ρουμανίας, με μερίδιο αγοράς σχεδόν 32%, ενέτεινε τις  προσπάθειές της να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της προαιρετικής ασφάλισης. Τα Ακαθάριστα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα (GWP) που δεν συνδέονται με το MTPL και ο αριθμός των συμβολαίων υπερδιπλασιάστηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Euroins Romania κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του GWP το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στις ασφάλειες εξαιρουμένων των MTPL για τις οποίες η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκαν κατά 239%, στα 95 εκατομμύρια RON (19,2 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το συνολικό GWP ανήλθε στα 1,53 δισεκατομμύρια RON (309,2 εκατομμύρια ευρώ). Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης στον τομέα που δεν συνδέεται με το MTPL οδήγησε σε σημαντική αύξηση του μεριδίου πλην MTPL στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο 10% τον Ιούλιο του 2022, από 4,4% ένα χρόνο νωρίτερα.

“Η Euroins έχει δεσμευτεί για τη σωστή διαχείριση κινδύνων με μακροπρόθεσμο όραμα. Αυτές οι σημαντικές αυξήσεις αντιπροσωπεύουν έναν στόχο που επιτεύχθηκε νωρίτερα. Αυτό συνεπάγεται ότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης μας, μαζί με τη σταθερή εισροή κεφαλαίων, συμβάλουν στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών της εταιρείας μας», δήλωσε η Tanja Blatnik, CEO της Euroins Romania.

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022, ο αριθμός των πελατών στο χαρτοφυλάκιο MTPL της εταιρείας έφτασε τα 1,54 εκατομμύρια (στο +11% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος), ενώ ο αριθμός των πελατών που επέλεξαν τα Euroins για ασφαλιστήρια συμβόλαια εκτός MTPL ήταν 533.000, σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο έτος. Η Motor Hull, η ταξιδιωτική και η ασφάλιση υγείας είναι οι τομείς που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση.

Τους πρώτους 7 μήνες του 2022, το χαρτοφυλάκιο ασφάλισης Μοτοr Hull αυξήθηκε στο 15% του συνολικού όγκου εκτός MTPL, από 8% στα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα πλην MTPL τους πρώτους 7 μήνες του 2021.

Από την άλλη πλευρά, το χαρτοφυλάκιο MTPLεμφανίζει εικόνα σταθεροποίησης, με τον αριθμό των συμβολαίων να αυξάνεται μόνο κατά 3,2% σε ετήσια βάση, ενώ το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αυξήθηκε στο 31,8% το 2022, από 31,15% το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους το μερίδιο αγοράς της μπορεί να μειωθεί στο 29%, συμβάλλοντας επομένως σε μια πιο ισορροπημένη διανομή στη ρουμανική αγορά MTPL.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here