Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με τη Σχολή Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, προχώρησε η PwC Ελλάδας με στόχο τη συμβολή στην εξάλειψη του χάσματος δεξιοτήτων μεταξύ της εκπαίδευσης και της εργασίας. Η υπογραφή του μνημονίου έρχεται ως συνέπεια της υφιστάμενης συνεργασίας των δύο μερών που αφορά σε συνέργειες εκπαίδευσης και απασχόλησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας αποτελεί η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην εξοικείωση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και το εταιρικό περιβάλλον, την απόκτηση δεξιοτήτων, την κατανόηση των εναλλακτικών που παρουσιάζονται σε επίπεδο επαγγελματικής σταδιοδρομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Η συνεργασία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την έμπρακτη συνεισφορά της PwC Ελλάδας στη διαμόρφωση των ίδιων των προγραμμάτων σπουδών διαφόρων Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος δηλώνει σχετικά:

«Η συνεργασία με την PwC Ελλάδας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν οι φοιτητές μας δεξιότητες χρήσιμες που θα τους βοηθήσουν στην αγορά εργασίας και θα τους προσδώσει προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Τη σημασία μιας τέτοιας συνεργασίας υπογράμμισε και ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης.

«Η Σχολή μας αποτελεί το πρόσφορο έδαφος στο οποίο αναπτύσσονται τα αυριανά στελέχη των επιχειρήσεων. Η συνεργασία με την PwC Eλλάδας θα φυτέψει έναν ακόμη σπόρο για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία για τους φοιτητές μας», ανέφερε ο Κοσμήτορας.

Η Μαίρη Ψύλλα, Partner, Τax & Legal Leader της PwC Ελλάδας συμπληρώνει:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς φέρνει κοντά το υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο με την πολυετή και σημαντική εμπειρία των ανθρώπων της PwC γύρω από τα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς, των επιχειρηματικών τάσεων αλλά και προκλήσεων του ευμετάβλητου περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Μαζί, είμαστε σίγουροι πως θα χτίσουμε περαιτέρω σχέσεις εμπιστοσύνης συμβάλλοντας και ενισχύοντας τα νέα ταλέντα με τα απαραίτητα προσόντα για μια επιτυχή μετάβαση στο επόμενό τους βήμα στην αγορά εργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ