Έσοδο 232 εκ. ευρώ από επιστροφή κεφαλαίου και μερίσματα, έρχεται κατευθείαν για τον όμιλο Eurobank, μετά την έγκριση της απορρόφησης της σερβικής Direktna, από τη θυγατρική της Σερβίας. Η απορρόφηση που είχε συμφωνηθεί από την 1η Ιουλίου φέτος, πήρε και τυπικά την έγκριση των αρχών και η Eurobank Direktna είναι η νέα σερβική τράπεζα του ομίλου στην οποία η Eurobank θα ελέγχει το 70%.

Υπολογίζεται πως η νέα τράπεζα θα έχει μερίδιο αγοράς 6,5% και ότι κατατάσσεται στην έβδομη θέση της αγοράς της Σερβίας βάσει συνολικών δανείων.

Συγκεκριμένα η Eurobank ανακοίνωσε τα εξής:

Σε συνέχεια της από 1ης Ιουλίου 2021 σχετικής ανακοίνωσης, η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings), ανακοινώνει ότι σε συνέχεια λήψης των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, η συγχώνευση της Direktna με τη θυγατρική της Eurobank στη Σερβία, Eurobank a.d. Beograd («Eurobank Serbia») (η «Συναλλαγή»), με απορρόφηση της Direktna από τη Eurobank Serbia, έχει ολοκληρωθεί.

Η ενοποιημένη τράπεζα («Eurobank Direktna»), στην οποία η Eurobank ελέγχει το 70%, με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα και με μερίδιο αγοράς 6,5% κατατάσσεται στην έβδομη θέση βάσει συνολικών δανείων.

Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η Eurobank a.d. Beograd θα διανείμει στον Όμιλο Eurobank μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου ποσό τάξης €232 εκ.

H Συναλλαγή συνάδει με τη στρατηγική της Eurobank για περαιτέρω επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της και τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους μετόχους της μέσω στοχευμένων εξαγορών και φιλικών συγχωνεύσεων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here