Στο 5% διαμορφώθηκε η απόδοση στην ομολογιακή έκδοση της Eurobank που συγκέντρωσε πάνω από 1,4 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα θα αντλήσει το ποσό των 650 εκατ. ευρώ.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη φερεγγυότητα της Eurobank, αποδεικνύεται από την ισχυρή συμμετοχή τους στην έκδοση, που είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να φτάσει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή η έκδοση υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές.

Αυτό έδωσε την δυνατότητα στην Eurobank να αυξήσει το αρχικό ποσό έκδοσης από τα 500 εκατομμύρια ευρώ στα 650 εκατομμύρια ευρώ και να μειώσει την απόδοση του ομολόγου από 5,25% που ήταν η αρχική ενδεικτική προσφορά σε 5% ετησίως.

Η έκδοση προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές με σημαντική γεωγραφική διασπορά, καθώς η Τράπεζα συγκέντρωσε εντολές από 101 διαφορετικούς επενδυτές.

  • Στην κατανομή, οι ξένοι επενδυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της έκδοσης με σημαντική συμμετοχή από το Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία (25%), Ιταλία (14%), Γαλλία (12%) και Γερμανία (6%). Όσον αφορά τους επενδυτές, 54% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Fund Managers), 29% σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks), 8% σε Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds) και 7% σε Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

H έκδοση είναι ομόλογο senior preferred, είναι 7ετής και μπορεί να ανακληθεί στα 6 χρόνια, ενώ λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των MREL. Ως bookrunnes διενήργησαν η Citigroup, η Deutsche Bank Hsbc, Intesa, Satander, Sogen.

Η έκδοση έλαβε αξιολόογηση Ba1 από Moodys, BB από S&P και Fitch.

Περίπου δύο εκδόσεις θα χρειαστεί κάθε εκάστη από τις συστημικές τράπεζες για να ικανοποιήσει τους στόχους των MREL (Minimum requirements for own funds and eligible liabilities).

Ελάχιστες απαιτήσεις για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις) για το 2025 που πρέπει να κινηθούν σε ένα επίπεδο περί 28%.

H Eurobank, προχώρησε τον Ιανουάριο σε έκδοση Tier 2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ