Πλησιάσαμε τις 2 δεκαετίες (!!) από την πρώτη προσπάθεια του ομίλου Ελλάκτωρ (τότε ήταν Ελληνική Τεχνοδομική…) να προχωρήσει στην ανάπτυξη και αξιοποίηση της έκτασης των πρώην Κτημάτων Καμπά στην περιοχή της Κάντζας του Δήμου Παλλήνης.

Όπως έγραφε παλαιότερα το Banks.com.gr το ένα από τα δύο γερά χαρτιά της Reds/Καμπάς- με τη συμφωνία με τον Δήμο Παλλήνης, για τα αντισταθμιστικά οφέλη- άνοιξε ένα παράθυρο…ευκαιρίας.

Περίπου δύο δεκαετίες αργότερα ήρθε η ….έγκριση της πολεοδομικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Tην έγκριση Πολεοδοµικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωµένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τοµέα στη θέση Κάντζα Παλλήνης (Ν. Αττικής) και επικύρωση καθορισµού οριογραµµών ρεµάτων. Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της οργανωμένης δόμησης, οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ επιλύει μεταξύ άλλων και το χρόνιο ζήτημα της οριοθέτησης ρεμάτων στην περιοχή. Η Πολεοδομική Μελέτη υπεβλήθη από την «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» (Φορέας ίδρυσης και διαχείρισης της ΠΟΑΠΔ).

 

Το παλιό εργοστάσιο όπου γυρίστηκε το «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Κωνσταντάρα 

Ποιος δεν θυμάται τον Μαυρογιαλούρο;

Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου είναι το «Υπάρχει και φιλότιμο», του Αλέκου Σακελλάριου, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, στον ρόλο του υπουργού Μαυρογιαλούρου.

Για πολλά χρόνια το μέρος όπου πραγματοποιήθηκαν τα υπαίθρια γυρίσματα αποτελούσε μυστικό. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι στις σκηνές πρωταγωνιστούσε κάποιο χωριό μακριά από την Αθήνα.

Όπως θα δείτε η απάντηση βρισκόταν αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα. Και μάλιστα μέσα σε ένα διάσημο οινοποιείο, κατασκευής 1903, στο οποίο παραγόταν το ομώνυμο φημισμένο κρασί των Μεσογείων, σύμφωνα με το mygreekholiday.gr.

 

Πως θα είναι το νέο εμπορικό

H επένδυση των 220 εκατ. ευρώ του ομίλου REDS θα γίνει σε ιδιόκτητη έκταση 315 στρεμμάτων στην Κάντζα Αττικής (παλιό οινοποιείο Καμπά).

Το Cambas project επιδιώκεται να μετατραπεί σε πρότυπο συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης, την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

Το έργο θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο. 

Ακόμη τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

Το Cambas project, που θα απασχολεί 1.600 εργαζόμενους, υπολογίζεται ότι θα διαθέτει ετήσια έσοδα από μισθώματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος τζίρος των μισθωτών τοποθετείται στα 150 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here