Νέο μακροπρόθεσμο deal με την Kazakhstan Petrochemical Industries (KPI) πέτυχε η Air Liquide Munay Tech Gases.

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση μιας νέας μονάδας παραγωγήςς αζώτου στην αναπτυσσόμενη βιομηχανική περιοχή παραγωγής χημικών στο Karabatan, κοντά στο διυλιστήριο στην περιοχή Atyrau.

Η επένδυση υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ για τη νέα αυτή μονάδα, η οποία θα προμηθεύει με έως και 8.000 Nm3/h άζωτο το νέο εργοστάσιο παραγωγής πολυπροπυλενίου που κατασκευάζει η KPI, και το οποίο θα έχει ετήσια δυναμικότητα 500.000 τόνων. Το εργοστάσιο αυτό θα βρίσκεται μέσα στο πρώτο ολοκληρωμένο συγκρότημα παραγωγής αέριο-χημικών στην Atyrau, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει μία κορυφαία βιομηχανική περιοχή πετροχημικών παγκοσμίως.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Air Liquide Munay Tech Gases, κοινοπραξία της Air Liquide (75%) και της εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καζακστάν, KazMunayGaz (25%), προμηθεύει με υδρογόνο το διυλιστήριο Pavlodar Oil and Chemistry, μία θυγατρική της KazMunayGaz.

Το νέο αυτό έργο, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αποτελεί το δεύτερο ορόσημο στην ανάπτυξη του Ομίλου στο Καζακστάν.

Ο François Jackow, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για τις βιομηχανικές δραστηριότητες στην Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη αυτής της πολλά υποσχόμενης βιομηχανικής περιοχής χημικών. Με την τεχνογνωσία της, η Air Liquide θα μπορέσει να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας της χώρας. Αυτή η νέα συνεργασία θα ενισχύσει τους δεσμούς μας με την KazMunayGaz και θα συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στο Καζακστάν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here