Μητρώο δεδομένων που δίνει την δυνατότητα στα τραπεζικά ιδρύματα να αποκτούν πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των οφειλετών που καταθέτουν αίτηση για προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι σήμερα δεν υφίσταται.

Την έλλειψη αυτή, όπως φαίνεται, ετοιμάζεται να καλύψει το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργώντας ένα μητρώο οφειλών προς το Δημόσιο στα πρότυπα του Τειρεσία

Πως θα λειτουργεί

Το σύστημα θα αντλεί στοιχεία των οφειλετών από το Taxisnet, παρέχοντας εικόνα στις τράπεζες για τις οφειλές των δανειοληπτών προς το Δημόσιο, μαζί με τον Τειρεσία που παρουσιάζει τις μη εξυπηρετούμενες οφειλές προς τις τράπεζες.

Η νέα πλατφόρμα, την υλοποίηση της οποίας αναλαμβάνει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εξετάζεται από την αρμόδια νομική ομάδα του ΥΠΟΙΚ και για θέματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα.

Στόχος είναι να υπάρξει πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα αποκαλύπτουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, περιορίζοντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και δίνοντας μια αναλυτική εικόνα των χρεών των φορολογούμενων οφειλετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here