Επισήμως η άδεια λειτουργίας της νέας Επενδυτικής Τράπεζας (IBG) υπό την καθοδήγηση του Ομίλου Βαρδινογιάννη δεν έχει δοθεί ακόμη. Ο έμπειρος τραπεζίτης Γιώργος Τανισκίδης ωστόσο ετοιμάζει τη νέα του ομάδα με πολλές εκπλήξεις. Εκτός από τα σχέδια για επαναπροσανατολισμό της τράπεζας, που πλέον θα ξεφεύγει από την στενή επενδυτική τραπεζική, δραστηριότητα στην αγορά παραγώγωγ κ.λ.π οι πληροφορίες του www.banks.com.gr αναφέρουν ότι βρίσκεται στα σκαριά μία εντυπωσιακή κίνηση που θα δώσει άλλο μέγεθος στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

Δεν είναι τυχαίο, πως στην πρόσφατη ενημέρωση των ξένων επενδυτών ξεκαθαρίστηκε πλήρως πως η τραπεζική δραστηριότητα δεν απορροφάται (με την διαδικασία της καθαρής θέσης ) από τη Motor Oil αλλά επί της ουσίας θα λειτουργεί εκτός ομίλου, αυτόνομα.

Η επένδυση του ομίλου Βαρδινογιάννη σε ελληνική τράπεζα ήρθε λίγους μόνο μήνες μετά την απόκτηση της Marfin Bank Romania στη Ρουμανία και μολονότι ο όμιλος δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του η κίνηση αυτή «σηματοδοτεί μακροπρόθεσμη τοποθέτηση στον κλάδο και όχι απλή επενδυτική κίνηση». Ο όμιλος Βαρδινογιάννη εξασφάλισε τον έλεγχο του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΙBG) με τίμημα που κινείται στα επίπεδα των 75 εκατ. ευρώ, κάτω δηλαδή από τη λογιστική αξία της.

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. «ΕΜΠΕΙΡΟΣ» μήπως είναι λίγο και τον αδικείτε??? εγώ επειδή γνωρίζω το κάτι παραπάνω, θα σας πω «ΕΜΠΕΙΡΟΤΑΤΟΣ»… απίστευτα discount , δάνεια_ αυτά της θάλασσας, μοιρασιές φοβερές, λούκετα τρομερά, κτλ κλτ.. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ στο μεγαλείο της..!!! ΝΕΛ, MILLENNIUM, PROTON, XIOS ….!!!(θα γράφω μια ώρα)… ελπίζω η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ολες οι αρμόδιες αρχές να φροντίσουν να μην καταστραφεί και αυτή η ΤΡΑΠΕΖΑ και πάει να βρεί τις προαναφερόμενες..!!! ΤΑ 7 χρόνια απραγείας του, δεν είναι αρκετά να διαγραφούν τέτοιου είδους ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ…!!! στα 25 νομίζω παραγράφονται….

 2. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον αδικία αν όχι κακοήθεια να μιλάμε έτσι για έναν άνθρωπο σαν το Γιώργο Τανισκίδη. Παρέλαβε ένα μαγαζάκι τη NOVABANK και δημιούργησε μια τράπεζα κόσμημα με 1500 εργαζόμενους που ακόμα και σήμερα αναπολούν τις στιγμές της millennium.
  Είναι γεγονός ότι με πρόεδρο τον Τανισκίδη δεν αντέχουν όλοι!!!! Άλλωστε, αν δεν μπορείς, γίνε κομμωτής…. όμως στη Ελλάδα, ότι δεν μπορούμε να το φτάσουμε, του ρίχνουμε λάσπη…

 3. «Η ΝΕΛ, η Millennium και οι «μεγαλομέτοχοι»
  Με πάνω από το… 1/3 των ιδίων κεφαλαίων της Millennium Bank ισοδυναμεί το άνοιγμα στη ΝΕΛ. Τα υπέρογκα δάνεια, η βουτιά της μετοχής, τα ενέχυρα που αλλάζουν «κεφάλι», οι «ρυθμίσεις» και η… μετοχική σύνθεσ稻
  https://www.euro2day.gr/specials/topics/article/579607/h-nel-h-millennium-kai-oi-megalometohoi.html
  (ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ) Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ…!!!!!

 4. Η «μεγάλη παρέα» του ΤΤ και οι μπίζνες στα Βαλκάνια

  Επικεφαλής της Millennium ήταν ο Γιώργος Τανισκίδης, πρώην συμμαθητής του Άγγελου Φιλιππίδη στο κολέγιο Αθηνών. Ο κ. Τανισκίδης αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Δ. Κοντομηνά για την ηγεσία της NOVA BANK, από την ημερομηνία ίδρυσής της.
  ΚΤΛ ΚΤΛ..!!!!!! τελείωσαν οι μίζες και ξανά προς την δόξα τραβά!!!!!!!!

 5. Έχετε δουλέψει ποτέ μαζί του ή απλά λέτε καμία ιστορία για να περνά η ώρα; Για τους Νεφελίμ τι έχετε να μας πείτε; Καμία ιστορία συνομωσίας με την αδελφή της ξάδελφης της νύφης της πεθεράς του Τανισκίδη έχετε; Βάλτε και λίγο sex στη συνωμοσία και είμαστε ταμάμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here