Ημέρα Motor Oil η σημερινή με την διοίκηση να ανακοινώνει τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου και με την αγορά να προεξοφλεί -ήδη από χθες- το εύρος τους, με ισχυρή άνοδο της μετοχής έως τα 24,22 ευρώ.
Αύριο θα ενημερωθούν διαχειριστές, αναλυτές με τις τελευταίες συμφωνίες του Ομίλου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Ο κος Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil, κατά την παραλαβή της τιμητική διάκρισης «Manager of the Year 2020
Παρότι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής Πέτρος Τζαννετάκης είχε προϊδεάσει, πριν ένα μήνα, τα funds για το σημαντικό deal (με την Unagi) θα υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση, για το σύνολο των projects (ύψους 4 δισ.€) που καθιστούν τη Motor Oil έναν εκ των ισχυρότερων παικτών στις ΑΠΕ.
Η MORE, αρχικά με την εξαγορά της Anemos res -πέρυσι- με την Unagi τώρα αποκτά ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης που ξεπερνά τα 3 GW. 
MOTOROIL, MOH,
Σήμερα, η MORE διαθέτει μονάδες (σε λειτουργία) δυναμικότητας 772 MW- από 280 MW, τέλος 2022- ενώ οι 3 εταιρείες τις οποίες η Unagi ελέγχει το 51% (σε Baliaga, Teichio, Pivot Solar) έχουν 16 φωτοβολταϊκά πάρκα (Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα ) ισχύος 1,9 GW.
Στην πλειονότητα τους έχουν πάρει την περιβαλλοντική έγκριση, καθιστώντας τα ώριμα για ανάπτυξη, ενώ η άδεια διασύνδεσης αναμένεται να έχει δοθεί μέσα στο 2023.
Το ενδιαφέρον είναι πως, πρόκειται για την δεύτερη συμφωνία που Motor Oil και ΔΕΗ θα επιχειρήσουν από κοινού (η ΔΕΗ ελέγχει το 49% των 3 εταιρειών της Unagi) μετά το deal για την Hellenic Hydrogen (“πράσινο υδρογόνο”).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here