Η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), όχι μόνον από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, αλλά και από την κρίσιμη για την ανάπτυξη της οικονομίας ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, βρέθηκε στο επίκεντρο του VIII Delphi Economic Forum.

Για την επίτευξη του στόχου μεγέθυνσης και εκσυγχρονισμού των ΜμΕ, η Alpha Bank σχεδιάζει λύσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, Σπύρος Ρεντετάκος, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο η Τράπεζα παραμένει η Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Ρεντετάκος περιέγραψε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το ΤΑΑ, το οποίο, όπως είπε συνιστά μία σημαντικότατη ευκαιρία για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καλύψουν το επενδυτικό κενό των προηγούμενων ετών.

«Προσφέρουμε λύσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά»

«Οι τράπεζες προσφέρουν στις ελληνικές επιχειρήσεις όχι μόνο πρόσβαση στους πόρους του ΤΑΑ, αλλά κυρίως συμβουλευτικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία των επενδυτικών τους σχεδίων», ανέφερε ο κ. Ρεντετάκος. Σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ότι στην Alpha Bank «έχουμε μακρά εμπειρία και προσφέρουμε λύσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε δε στη διαδικασία δανειοδότησης της επιχείρησης, εστιάζοντας στην πελατοκεντρική προσέγγιση της Τράπεζας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους Πελάτες μας, ακούμε τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους και προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις, καταρτίζοντας μαζί τους ένα βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο».

Βασικό στοιχείο σε αυτή τη διαδικασία είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ της Τράπεζας και της μικρομεσαίας επιχείρησης, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «χάρη στις μακροχρόνιες σχέσεις που έχουμε με τους Πελάτες μας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα περιθώρια ανάπτυξής τους και έτσι κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Στόχος μας είναι να μπούμε στο μυαλό του επιχειρηματία, να αναπτύξουμε μαζί του λύσεις, προσφέροντας του καινοτόμες ιδέες, αφενός για να ευθυγραμμιστούμε με τους πυλώνες του Ταμείου Ανάκαμψης και αφετέρου για να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο». «Αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια μας, την ικανότητά μας να καινοτομούμε, θα ενισχύσουμε το εθνικό brand, το οποίο είναι η ελληνική μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Προς επίρρωσιν των όσων είπε ο κ. Ρεντετάκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ξενοδοχειακής μονάδας Sirene στον Πόρο, Σπύρος Λάζαρης που συμμετείχε στο πάνελ, αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Alpha Bank στην υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου για αναβάθμιση του ξενοδοχείου του με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης. Ο κ. Λάζαρης ευχαρίστησε την Τράπεζα για τη δημιουργική και παραγωγική συνεργασία και ιδιαίτερα τον κύριο Ρεντετάκο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μέντορα του έργου». Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η αναφορά που έγινε στην Τράπεζα, από τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Ματζούφα, ο οποίος αναφέρθηκε μέσω ειδικής μνείας στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Σέριφο που χρηματοδότησε η Alpha Bank, η οποία αποτέλεσε την πρώτη δανειοδότηση μικρομεσαίας επιχείρησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.