Για την εβδομάδα, πριν την Κυριακή των εκλογών, έχει προγραμματίσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, την έκδοση του δικού της ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης TIER II, κατά τα πρότυπα της επιτυχούς αντίστοιχης έκδοσης της Τρ. Πειραιώς.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρούν σίγουρη την ύπαρξη μιας σταθερής φιλοεπενδυτικής κυβέρνησης, μετά τις 8 Ιουλίου. Τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων έχουν μειωθεί σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα και το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει θεαματικά μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Όπως και η Τρ. Πειραιώς έτσι και η Εθνική θα προσπαθήσει να αντλήσει 400 εκατ. Ευρώ με το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης, ευελπιστώντας σε κάπως χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό με το οποίο δανείσθηκε η Τρ. Πειραιώς (9,75%).

Ο συντονισμός της έκδοσης έχει ανατεθεί στην Goldman Sachs και την Morgan Stanley και βασικός στόχος είναι να αυξηθεί σημαντικά ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου πάνω από το 16,5%, με την εμπιστοσύνη και τη χρηματοδότηση των αγορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here