Έκανε αίσθηση, απ΄ ότι έμαθα το θέμα μας για τιςδύσκολες μέρες, που έρχονται για τους…πρίγκηπες του Υπέρ Ταμείου.
Σήμερα θα το προχωρήσω παραπέρα, καθώς οι ενστάσεις που εγείρονται από τις Βρυξέλλες εντείνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα σε σημείο που η τροπολογία για τον πιο ελαστικό τρόπο επιλογής μελών του ΔΣ στις θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ, να αποτελεί πλέον για σημαίνοντες παράγοντες της DG Comp και του ESM, την…σταγόνα, που ξεχειλίζει το ποτήρι…. Οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες και προφανώς θα κληθεί να τις διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.
Το σίγουρο είναι, πως στην περίπτωση αυτοδυναμίας ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να χειριστεί και αυτήν την “καυτή πατάτα” υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών.
Το γεγονός, πως ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα μεγάλα projects, που υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι στην φάση της υλοποίησης έχει καν ξεκινήσει είναι ο κύριος λόγος των αντιδράσεων των δανειστών.
Μάλιστα εξ’ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει το Banks.com.gr, στην DG Comp έχει υπερισχύσει η πρόταση κορυφαίου στελέχους της για άνοιγμα του φακέλου για τον διαγωνισμό ανανέωσης της παραχώρησης του ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι  μέσα στον Ιούλιο, το συγκεκριμένο στέλεχος θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων θα ζητήσει να συναντηθεί με τους αρμόδιους παράγοντες της νέας κυβέρνησης.
Ασφυκτική όμως είναι η πίεση και από την πλευρά του ESM, με αφορμή την τροποπολογία  που προώθησε η διοίκηση του Υπέρ Ταμείου και τον ίδιο τον επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ να προειδοποιεί πως η ενέργεια αυτή αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της συμφωνίας.
Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας όμως, όπως πληροφορούμεθα έχει τεθεί και θέμα λειτουργικών εξόδων και για τις στρατιές μελών δ.σ των θυγατρικών,  συμβούλων και…παρασυμβούλων που αφειδώς προσλαμβάνει η διοίκηση.
Το “Β“, από τα πρώτα άλλωστε sites που ανέδειξε και “σήκωσε” μεταξύ άλλων το θέμα του ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος, παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις, καθώς δύο σημαίνοντες παράγοντες σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο έχουν βγάλει…κόκκινη κάρτα και περιμένουν..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here