Μια νέα εποχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ηλεκτρονική τραπεζική εγκαινιάζει η συμφωνία-σταθμός μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Epsilon Net, ανοίγοντας ειδικότερα το δρόμο για το embedded banking που είναι μια πολύ πρόσφατη τάση στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Στόχος είναι η υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας των πελατών της Τράπεζας μέσα από τη διάθεση πρωτοπόρων τεχνολογικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών προβλέπει την αξιοποίηση, κυρίως, των τεχνολογικών τους πλατφορμών, για τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αφορά την προσπάθεια ενσωμάτωσης τραπεζικών υπηρεσιών στην καθημερινή εμπορική, επιχειρηματική και καταναλωτική δραστηριότητα.

  • Παράδειγμα embedded banking είναι η διάθεση υπηρεσιών πληρωμών ή δανεισμού τη στιγμή που γίνεται μια εμπορική συναλλαγή σε e-commerce ή σε φυσικό περιβάλλον.

Η ανάπτυξη του embedded banking κινείται από την ανάγκη επιχειρήσεων και καταναλωτών να βελτιώσουν την εμπειρία εξυπηρέτησής τους στις εμπορικές συναλλαγές αλλά και να απλοποιήσουν, κατά το δυνατόν, την καθημερινή επιχειρηματική και καταναλωτική δραστηριότητά τους, ενώ οι δυνατότητες για την πρακτική εφαρμογή του εξελίσσονται παράλληλα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Βασικό όχημα διάθεσης αποτελούν οι εμπορικές εφαρμογές της Epsilon Net, του πρωτοπόρου Ομίλου Πληροφορικής στον τομέα του business software στην Ελλάδα, και η διασύνδεσή τους με τα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ