Δεκτή έκανε ο Αρειος Πάγος -σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές-  την επιχειρηματολογία της Εθνικής Τράπεζας στην αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει προκειμένου να υπάρξει άμεση δικαστική κρίση για το θέμα του λογαριασμού επικουρικής ασφάλισης ΛΕΠΕΤΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο φέρεται ότι αποφάνθηκε πως η ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα ουδέποτε είχε αναλάβει να καλύπτει τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ, ούτε είχε εγγυηθεί το ύψος των ποσών των επικουρικών συντάξεων.

Μοναδική υποχρέωση της Τράπεζας ήταν η καταβολή των εργοδοτικών εισφορών της. Με τον τρόπο αυτόν, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την τράπεζα ως προς το θέμα της ρητής επιφύλαξης αυτής περί αποκλεισμού κάθε δέσμευσής της για το μέλλον ως προς τη χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ.

Υπενθυμίζεται πως λύση στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ είχε δώσει τροπολογία που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2020, με την οποία η τράπεζα υποχρεώθηκε να καταβάλλει ετησίως εισφορά 40 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024, απαλλάσσοντάς την από ένα κόστος 200 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να εγγράψει εμπροσθοβαρώς στα αποτελέσματα της χρήσης 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ