Υπογράφηκε χθες η δανειακή σύμβαση ύψους 48 εκατ. ευρώ μεταξύ της ΔΕΔΑ (Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, η διοίκηση της ΔΕΔΑ δεσμεύθηκε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του φυσικού αερίου σε 18 πόλεις των Περιφερειών Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το δάνειο που πήρε η θυγατρική της ΔΕΠΑ έχει περίοδο χάριτος 4 χρόνια και 20ετή περίοδο αποπληρωμής.

Στις 18 πόλεις προβλέπεται να κατασκευαστούν 1.215 χλμ. δικτύων φυσικού αερίου, μέσα από τα οποία θα διέρχονται ετησίως 6,2 TWh ενέργειας σε χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες 124.000 κτιρίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, η σύμβαση αποτελεί μια σημαντική συμβολή πόρων, ώστε να λάβει σάρκα και οστά το αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε μια σειρά από πόλεις.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι προσδοκία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ είναι, αμέσως μετά, να ακολουθήσει η συζήτηση για την επέκταση του δικτύου και στη Δυτική Μακεδονία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here