Στον αγώνα της ανάπτυξης, πολλές είναι οι εταιρείες που πρωτοστατούν στο ελληνικό επιχειρείν, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που διανύουμε, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.
Η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) παρουσίασε τις επιχειρήσεις και κατ’επέκταση τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ως πρόσωπα-κλειδιά σε θέσεις κομβικές που δύνανται – και εκ του αποτελέσματος καταφέρνουν- να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν αξία στην εταιρεία.
 
Αντίστοιχα, οι εταιρείες-εργοδότες προσελκύουν το εργατικό δυναμικό, ακριβώς λόγω αυτών των αξιών που δημιουργούνται σε ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον, ένα απαραίτητο “συστατικό” για παραγωγική και αποδοτική εργασία.
 
Ποιες είναι όμως οι εταιρείες που πρωτοστατούν ως best perfoming companies ανά κατηγορία; 
Δείτε τους παρακάτω πίνακες
 

Όπως σημειώνει η έρευνα, η σημασία του Employer Branding διαφαίνεται κυρίως από τις επιδόσεις των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν ταλαντούχους επαγγελματίες. Αυτό επιτυγχάνεται από την στρατηγική προσέγγισή τους να καλλιεργούν μια ισχυρή εικόνα ενός υπεύθυνου και αξιόπιστου εργοδότη, υιοθετώντας πρακτικές που προσφέρουν τελικά προστιθέμενη αξία στους εργαζομένους τους.

Οι εταιρείες με θετική εικόνα λαμβάνουν διπλάσιες αιτήσεις από αυτές που λαμβάνουν οι εταιρείες με αδύναμη εικόνα. 50% των υποψηφίων παγκοσμίως δε θα διάλεγαν να εργαστούν για μια εταιρεία με κακή επωνυμία παρά τον ενδεχόμενο υψηλό μισθό. Επιπλέον, 80% των εργοδοτών συμφωνούν ότι μία ισχυρή εργοδοτική φήμη έχει σημαντική επίδραση στην ικανότητά τους να προσλαμβάνουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό. Επιπλέον, οι εταιρείες που διατηρούν καλή φήμη και αναγνωρισημότητα προσελκύουν με διπλάσια ταχύτητα εργατικό δυναμικό ενώ οι εργαζόμενοι που βιώνουν ισχυρή σύνδεση μεταξύ της εταιρικής φήμης και της πραγματικής εταιρικής κουλτούρας είναι πολύ πιθανό να συστήσουν την συγκεκριμένη εταιρεία για εργασία.

Δείτε επίσηςAegean Airlines, ΕΑΒ, Σκλαβενίτης: Αυτή είναι η χρυσή δεκάδα των εργοδοτών στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here