Ενώ θεωρούμε ότι έχουμε τις απαντήσεις, η πραγματικότητα αποκαλύπτει μία άλλη εικόνα. Οι επαγγελματίες κινητοποιούνται για τα κριτήρια ESG όταν υπάρχουν νομοθετικές παρεμβάσεις.

Αυτό είπε μιλώντας για τα κριτήρια ESG και την Διαχείριση των ΤΕΑ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Queen Mary του University of London κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος , δίνοντας βάρος στον τομέα των παρανοήσεων και των προκλήσεων ενσωμάτωσης κριτηρίων ESG.

Ο κ. Σκιαδόπουλος επικαλέστηκε τον Ταρίκ Φάνσυ πρώην CIO της Black Rock, ο οποίος είχε σχολιάσει σχετικά όπως και την Ντεζιρέ Φίξλερ, οι οποία είχε σολιάσει ότι οι θεσμικοί συναινούν αλλά τελικά δεν κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις τους να ακολουθήσουν τα κριτήρια ESG. Οι επενδυτές ενδιαφέρονται για το ESG κυρίως όταν ενδιαφέρει το Κογκρέσο.

Οι λόγοι που τους παρακινούν είναι οι ηθικοί περιορισμοί που έχουν ή η φήμη, αλλά τελικά εκείνο που αποδεικνύεται αποτελεσματικό είναι η πίεση του νομοθέτη, είπε ο κ. Σκιαδόπουλος, ο οποίος υπενθύμισε άλλωστε ότι οι αποφάσεις των summits για το κλίμα και την περιβαλλοντική αλλαγή, δεν είναι δεσμευτικές για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ