Σε τροχιά υλοποίησης είναι, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η προστασία της πρώτης κατοικίας των επιχειρηματιών και o ακατάσχετος λογαριασμός.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, τα δύο αυτά ζητήματα τέθηκαν στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του προεδρείου της με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας επεσήμανε ότι ενώ η εφαρμογή του “Ειδικού επιχειρηματικού Λογαριασμού”, προβλέπεται ρητά στο νόμο 4446/2016, εντούτοις δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Κάλλιστα, όπως τονίζει η ΕΣΕΕ, ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα μπορούσε να αποτελέσει έναν “τροφοδότη λογαριασμό” των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, με πρόβλεψη ειδικού προστατευτικού καθεστώτος έναντι των κατασχέσεων. Ο λογαριασμός θα συνδέεται με τις εισπράξεις της επιχείρησης από πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες μέσω της χρήσης τερματικών μηχανημάτων αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών (POS), ενώ το ύψος του προστατευτικού ορίου θα καθορίζεται βάσει των απολογιστικών δεδομένων της οικονομικής λειτουργίας κάθε επιχείρησης. Μέχρι τώρα, η υποχρεωτική δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού στις φορολογικές αρχές, φαίνεται ότι τελικά αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων και των συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ,  ο υπουργός από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι και για τα δύο κρίσιμα ζητήματα καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια και αναγνωρίζονται ως δίκαια αιτήματα τόσο για την οικονομική ανάπτυξη όσο και για την κοινωνική συνοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here