Γράφει η «ξενοδόχος»

Με τη διοίκηση της Aegean να είναι η πρώτη που τοποθετείται επίσημα από τον κλάδο των αερομεταφορών ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε χθές το κυβερνητικό επιτελείο «ότι είναι θετικά μεν» αλλά τελικά κατώτερα αυτών που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτήθηκαν αν θα υπάρξει και …δεύτερος γύρος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δε θα πρέπει πράγματι να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο με την αγορά να παραμένει επί της ουσίας κλειστή (αφού από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις του εξωτερικού στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης), φαίνεται να είναι ακόμη νωρίς για πιο ‘’ισχυρά’’ μέτρα.

Από την κυβέρνηση θέλουν να δουν πώς θα κινηθεί η ζήτηση από το εξωτερικό, που είναι και ο βασικός αιμοδότης του ελληνικού τουρισμού:

  • Μετά το ορόσημο της 15ης Ιουνίου, το δεύτερο μεγάλο ορόσημο είναι η 1η Ιουλίου, οπότε απελευθερώνονται οι πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Τότε ουσιαστικά θα βγει και η λίστα των ‘’κόκκινων’’ χωρών με τα υψηλά επιδημιολογικά κριτήρια από τις οποίες θα συνεχίσουν να ισχύουν περιορισμοί.

  • Με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων θα φανεί πιο ξεκάθαρα αν θα υπάρξουν περισσότερες ανάγκες.

Επί του παρόντος πάντως το σκηνικό είναι πολύ θολό ακόμη αφού ανακοινώνονται πολύ σταδιακά οι νέες συνδέσεις από τις αεροπορικές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here