Γράφει η «ξενοδόχος»

Ένα «υβριδικό», πλωτό ξενοδοχείο που θα λειτουργεί με υπηρεσίες 5 αστέρων και θα απευθύνεται σε πολύ γερά πορτοφόλια.

Αυτό θέλει να φέρει από το 2021 στην Ελλάδα ο όμιλος της Dolphin, μέσα από το νέο της τουριστικό project αυτή τη φορά στον τομέα της «πλωτής» φιλοξενίας. Ο εκ των ιδρυτών και ηγετικών στελεχών του ομίλου κ. Μίλτος Καμπουρίδης παρουσίασε χθές όλο το φάσμα δραστηριότητων της Dolphin, η οποία από το 2005 μέχρι σήμερα, όπως ο ίδιος ανέφερε έχει συγκεντρώσει και διαχειριστεί πάνω από 1,2 δισ. ευρώ από το 2005 μέσω και της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors, αναπτύσσοντας έργα όπως το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά. «Από τα κεφάλαια αυτά 450 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα  στην Ελλάδα, ενώ επιπλέον κεφάλαια έχουν επενδυθεί στην Κύπρο, την Κροατία, την Τουρκία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ».

Στα νέα projects του ομίλου στη χώρα μας είναι το Κillada Hills στο Πόρτο Χέλι, η μικτή τουριστική επένδυση συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στις διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων και είναι η πρώτη που έλαβε οικοδομική άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης, τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και One & Only Kea Resort στην Τζιά από κοινού με τον όμιλο της Kerzner.

To πιο καινοτόμο, νέο project ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη έχει να κάνει με τον τομέα του πολυτελούς, θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, ο οποίος «δεν έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα», όπως ανέφερε ο ίδιος. Η Dolphin βρίσκεται στη διαδικασία να εξασφαλίσει ένα mega yacht 180 μέτρων για τη δημιουργία ενός πλωτού ξενοδοχείου σε συνεργασία με ένα από τα μεγάλα ονόματα της διεθνούς ξενοδοχειακής αγοράς. Στόχος το νέο project να τεθεί σε λειτουργία για τη σεζόν του 2021.

Ως προς το Killada Hills στο Πόρτο Χέλι, το έργο θα αναπτυχθεί σταδιακά σε  συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, Beach Club κ.α.. Η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια, με τα έσοδα από τις πωλήσεις των κατοικιών αλλά και κεφάλαια τρίτων επενδυτών, ενώ οι εργασίες υπολογίζεται ότι θα είναι σε πλήρη εξέλιξη τους πρώτους μήνες του 2020.

Μέσα στο 2021 υπολογίζεται ότι μπορεί να λειτουργήσει το  One & Only στην Κέα που αποτελεί και το πρώτο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στην Ελλάδα. Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η REDEX, του ομίλου Κοπελούζου, για την  επένδυση που υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και 250 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία. Στην επένδυση συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner International Holdings Limited (Kerzner), θυγατρική του Investment Corporation of Dubai (ICD) και μητρική της One&Only Resorts.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here