Μπορεί το τελευταίο διάστημα η ΕΕΣΥΠ ΑΕ να έχει χαμηλώσει τους ρυθμούς όσον αφορά στις προσλήψεις εξειδικευμένων συμβούλων και …ειδικών της αγοράς, προκειμένου να προωθήσει το σύνθετο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ωστόσο δύο… μικρές προκηρύξεις με ενδιαφέρον  είδαν το φως της δημοσιότητος.
   Τι αναζητεί, αυτή την φορά, το Υπέρ Ταμείο; Λογιστές (!).
Συγκεκριμένα:
  • Η μία σύμβαση θα αφορά στην ελεγκτική εταιρεία, που θα αναλάβει τις οικονομικές καταστάσεις πρώτου 6μηνου αλλά και για το σύνολο της χρήσης. Φανταστείτε, μεθαύριο ολοκληρώνεται και ο Ιούλιος και οι της ΕΕΣΥΠ προχωρούν τώρα στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη αυτού που θα ελέγξει το πρώτο 6μηνο.
Καλό Σεπτέμβριο, οι ανακοινώσεις, με άλλη ηγεσία μάλλον… 
  • Η δεύτερη προκήρυξη αφορά στην παροχή υπηρεσιών λογιστικής υποστήριξης για την επόμενη 2ετία, μέχρι και τον Αύγουστο του 2021.
 Οι αμοιβές είναι, στη μεν πρώτη περίπτωση 190.000€ (χωρίς ΦΠΑ) στη δε δεύτερη 70.000€ (επίσης χωρίς ΦΠΑ).
Υπάρχουν αρκετοί, οικονομικοί αλλά πολιτικοί παράγοντες που περιμένουν με ανυπόκριτη αγωνία να διαβάσουν και να μελετήσουν τις προσωρινές οικονομικές καταστάσεις της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς στο τρίτο τρίμηνο του 2018 παρουσίασε μεν έσοδα 0,740 εκατ. €, κυρίως από …μερίσματα ( ! ).
  • Τα έξοδα λειτουργίας πλησίασαν το 1 εκατομμύριο Ευρώ και φυσικά αφορούσαν κυρίως τη μισθοδοσία των στελεχών της ΕΕΣΥΠ ΑΕ. 
  • Υπογραμμίζουμε το γεγονός πως η μερίδα του λέοντος των εσόδων προέρχεται από μερίσματα (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ κ.α. ) και όχι από την κύρια δραστηριότητα της Εταιρείας.
Με λίγα λόγια οι στρατιές συμβούλων και ειδικών πληρώνονται απλώς για να εισπράττονται έσοδα από την δουλειά που κάνουν οι άλλοι… οι θυγατρικές και όχι η ΕΕΣΥΠ.
Από την άλλη πλευρά, σήμερα ή τον Σεπτέμβριο, κάποια στιγμή θα έρθει η στιγμή του απολογισμού. Κάποιος από την κυβέρνηση θα ασχοληθεί για να διακριβώσει τι πραγματικά συμβαίνει στο περίφημο Υπέρ Ταμείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here