Γράφει η «ξενοδόχος»

Τις επαφές στις σημαντικότερες αγορές για τον όμιλο συνεχίζει η διοίκηση του ομίλου της Thomas Cook, του δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού στην Ευρώπη προκειμένου ακριβώς να εξηγήσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή σε συνέχεια των χρηματοοικονομικών πιέσεων που δέχεται ο όμιλος.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι επαφές που είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Η Thomas Cook βρίσκεται αυτή την στιγμή σε συζητήσεις με την κινεζική Fosun Tourism για την ενίσχυσή της με νέα κεφάλαια ύψους 750 εκατ. στερλινων.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση για τις ζημίες- ρεκόρ του ομίλου για το εξάμηνο που έληξε στα τέλη Μαρτίου στο 1,45 δισ. από 303 εκατ. λίρες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με το φετινό καλοκαίρι να είναι επίσης δύσκολο, λόγω Brexit αλλά και του καύσωνα στην Ευρώπη που έχει περιορίσει τις μετακινήσεις των Βορειοευρωπαίων.

  • «Οι Κινέζοι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, γνωρίζουν καλά την επιχείρηση και κατανοούν την στρατηγική της, κάτι που της δίνει την ώθηση να βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση και να εξασφαλίσει το μέλλον της», θεωρεί από την πλευρά του το αφεντικό της Thomas Cook, διαβεβαιώνοντας τον Έλληνα υπουργό ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μία από τις ηγετικές εταιρίες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης αποκόμισε την αίσθηση ότι «συνεχίζουμε με “business as usual”».

Το γεγονός ότι η Fosun, η οποία ως γνωστόν είναι και στο επενδυτικό σχήμα για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, έχει ενεργό ρόλο για την χρηματοοικονομική ενίσχυση της Thomas Cook είναι θετικό για τις business της τελευταίας στην Ελλάδα, μία αγορά όπου ο μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός διακινεί πάνω από 2,5 εκατ. Ευρωπαίους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Fankhauser το γεγονός βοηθά και στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της Thomas Cook στην Ελλάδα, όπου ήδη έχει δημιουργήσει καινοτόμα ξενοδοχεία, όπως το πρώτο Casa Cook που άνοιξε στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά, στοχεύοντας σε ένα νεότερο κοινό ταξιδιωτών που δίνει έμφαση στην ποιότητα, το σχεδιασμό, τη γαστρονομία, στις  διακοπές του.

Στη χώρα μας, η Thomas Cook συνεργάζεται με ένα δίκτυο συνολικά 47 ξενοδοχείων και πλέον έχει στρέψει την στρατηγική της στις ιδιοκτήτες μονάδες προκειμένου να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της. Στη χώρα μας από τις 47 μονάδες, ο όμιλος έχει προχωρήσει στη δημιουργία 4 ιδιόκτητων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here