Όλα δείχνουν πως η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα Fed θα αγνοήσει την κλιμάκωση των εμπορικών αντιπαραθέσεων, μετά και το ναυάγιο της Συνόδου G7, και θα προχωρήσει κανονικά σε αυξήσεις επιτοκίων

Αναλυτές, οικονομολόγοι , αγορές και κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν με προσοχή και αρκετό άγχος, τα λεκτικά πυρά, που ανταλλάσσουν το τελευταίο διάστημα οι επικεφαλής των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη.

Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό- προς το παρόν τουλάχιστον- να ανακόψει τα σχέδια των τελευταίων.

  • «Στην επόμενη συνεδρίαση της Fed θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα αύξηση των επιτοκίων, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του G7» σχολίασε ο Τζιμ Ο’Σάλιβαν, επικεφαλής οικονομολόγος της High Frequency Economics στο CNBC.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αύξηση θα συνοδευθεί από το μήνυμα ότι θα συνεχιστεί η περιοριστική νομισματική πολιτική.

Σημείωσε πάντως ότι οι ηγέτες του G7 «παίζουν με τη φωτιά» και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος θα αποφευχθεί ένας μεγάλος εμπορικός πόλεμος, με τους δασμούς να περιορίζονται σε ένα μικρό ποσοστό αγαθών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τάι Χου, στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan Asset Management, προέβλεψε αύξηση του βασικού αμερικανικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, χάρη στα στοιχεία για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here