Στην εκτίμηση ότι οι εξαγορές δεν έχουν τελειώσει και ότι θα υπάρξει ένας νέος κύκλος εξαγορών και συγχωνεύσεων στην ασφαλιστική αγορά συμφωνούν και το διατυπώνουν ευθαρσώς οι κ.κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου Σύμβουλος Ασφαλιστικών Εργασιών του ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Μιχάλης Τζωρτζωρής.

Διαβλέπουν επίσης ότι συνολικά ο ασφαλιστικός κλάδος θα έχει μεγάλη ανάπτυξη και δηλώνουν και οι δύο πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον. 

Οι κ.κ. Τζωρτζωρής και Λυσιμάχου μίλησαν σήμερα στο Panel I του Insurance Intermediaries Forum 2021 «Ο παλμός της αγοράς: τα σχέδια και οι εκτιμήσεις των διοικήσεων» με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO, ethosGROUP.

Ο κ. Λυσιμάχου τόνισε μάλιστα ότι δεν «ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα», ενώ ο κ. Τζωρτζωρής αν και ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου και την οικονομική ανάπτυξη που αναμένει, τόνισε ότι «η ελληνική αγορά είναι μικρή αλλά αν δεν υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός μεταξύ των παραγόντων της αγοράς και οι κατάλληλες πολιτικές ενέργειες μπορεί και να μην δούμε μεγέθυνση της αγοράς». 

Ο κ. Λυσιμάχου εκτίμησε, ότι οι εξαγορές και ο εκσυγχρονισμός με την ψηφιοποίηση της αγοράς θα ενισχύσουν τον κλάδο, ενώ τόνισε ότι οι καταναλωτές θα έχουν επίσης όφελος, από την καλύτερη κάλυψη που θα έχουν μέσω βελτιωμένων προϊόντων, από το καλύτερο σέρβις και από τις ανταγωνιστικές τιμές.

Αυτά είπε, «θα ωθήσουν το σύνολο της αγοράς και θα ανοίξουν το δρόμο για νέες εξαγορές στον κλάδο».

Μεγαλη αναπτυξη στη δεκαετα 2020-2030

Ειδικότερα για το θέμα του bancassurance, ο κ. Λυσιμάχου στάθηκε στο ζήτημα της εκμετάλλευσης του μεγάλου και οργανωμένου δικτύου που έχουν οι τράπεζες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς μεγάλες επενδύσεις οι οποίες περιορίζονται στην εκπαίδευση, τις διαδικασίες και τον αυτοματισμό, ενώ υπάρχουν και τα ειδικευμένα call centers.

Από την πλευρά του ο κ. Τζωρτζωρής, στάθηκε στην ανάγκη να τηρηθεί κώδικας δεοντολογίας. Όπως είπε, είναι κομβικό να μην κάνει συμβόλαιο, από το οποίο μπορεί να προκύψει δυσαρεστημένος πελάτης, γιατί ένας δυσαρεστημένος πελάτης ισοδυναμεί -και ακυρώνει είπε- επτά ευχαριστημένους πελάτες. Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρέπει να είναι ανοικτά όλα τα κανάλια πωλήσεων.

Για την πορεία του κλάδου ο κ. Τζωρτζωρής ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος. Μάλιστα δήλωσε ότι η δεκαετία 2020-2030 πρόκειται να φέρει μεγάλες αλλαγές και μεγάλη ανάπτυξη. Σχολίασε μάλιστα τη σημαντική απόκλιση από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και εκτίμησε ότι η ελληνική αγορά πρέπει και μπορεί να συγκλίνει, με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο κ. Λυσιμάχου δήλωσε επίσης αισιόδοξος για τον κλάδο και συνολικά εκτιμώντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης που αποκαλύπτουν άλλωστε και τα στατιστικά μεγέθη στην οικονομία.

Τι έχει ανάγκη ο σύγχρονος ασφαλιστής;

Κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Insurance Intermediaries Forum 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here