Νέα κίνηση μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τον όμιλο Fincantieri.

Η ιταλική εταιρεία υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση – αίτημα προς το υπουργείο Άμυνας για τη συμμετοχή του στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Με τον τρόπο αυτό ο ιταλικός κολοσσός λαμβάνει επίσημα θέση στη διεκδίκηση της προμήθειας τριών κορβετών στο Πολεμικό Ναυτικό. Παράλληλα, η Fincantieri υπέβαλε πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων παλαιών φρεγατών, τύπου MEKO, δεσμευόμενη για την παραγωγή στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Το νέο βήμα της Fincantieri μεταφράζεται από γνώστες της αγοράς ως ένας τρόπος σύνδεσης της συμμετοχής της στη διάσωση των ναυπηγείων με την ανάληψη σημαντικού κατασκευαστικού έργου για το αμυντικό σκέλος των Ναυπηγείων Ελευσίνα.

Μένει τώρα να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις από πλευράς κυβέρνησης και συγκεκριμένα από το υπουργείο Άμυνας. Προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Ανάπτυξης έχει  δώσει έμφαση στην ανάγκη για συμμετοχή των Ναυπηγείων Ελευσίνας στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ναυτικού, ώστε να καταστούν οικονομικά βιώσιμα.

Διαβάστε επίσης:

Μία ελληνο-ιταλική επιχειρηματική σύμπραξη για την Ελευσίνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here