Νωρίτερα το banks.com.gr έγραφε για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ήδη προαναγγείλει εξάλλου άμεσες εξελίξεις, ενώ οι πρωταγωνιστές φαίνεται πως είναι τουλάχιστον δύο – καθώς πέραν της ONEX, στο προσκήνιο μπαίνει η ιταλική Fincantieri.

Κατά πληροφορίες, έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις ανάμεσα στους δύο ομίλους για σύμπραξη στο σχήμα διάσωσης, με στόχο την προώθηση του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων.

Πέραν των επενδυτών, εξελίξεις αναμένονται και στο μέτωπο των χρεών και το κούρεμά τους, μέσω συμφωνίας με τους πιστωτές. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η συμμετοχή της  αμερικανικής κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας DFC στο σχήμα των επενδυτών.
Η ιταλική Fincantieri 

Η Fincantieri είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους στον κόσμο, παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό κρουαζιερόπλοιων, και εξέχων “παίκτης” σε όλους τους τομείς της ναυπηγικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, από ναυτικά έως υπεράκτια πλοία και μεγάλα γιοτ, ενώ δραστηριοποιείται και στην παραγωγή συστημάτων και εξαρτημάτων για μηχανικά και ηλεκτρικά τμήματα.

Με πάνω από 230 χρόνια ιστορίας και περισσότερα από 7.000 πλοία που έχει κατασκευάσει, η Fincantieri διατηρεί κέντρα τεχνογνωσίας και διαχείρισης στην Ιταλία, απασχολώντας εκεί 10.000 εργαζόμενους και δημιουργώντας περίπου 90.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες διπλασιάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη σε ένα δίκτυο παραγωγής 18 ναυπηγείων που λειτουργούν σε τέσσερις ηπείρους υπό την “ομπρέλα” της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here