Την αγορά του 38,79% του μετοχικού κεφαλαίου της R.E.D.S ανακοίνωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στα 60,1 εκατ.€ το τίμημα, με άμεση ανταπόκριση από την πλευρά των traders, με αγορές έως τα 2,70 ευρώ (9,76%) στη μετοχή της εξαγοραζόμενης.

  • Εύλογη η κίνηση, άλλωστε αναμενόμενη η κίνηση από την πλευρά του ενός βασικού μετόχου του Ομίλου, δηλαδή της Reggeborgh στο πλαίσιο του διαχωρισμού κλάδων/τομέων δραστηριότητας με τον έτερο δηλαδή τη Motor Oil.

Talk of the town στην κοινότητα πως η πλευρά Henry Holterman εστιάζει στον κλάδο ακινήτων/αξιοποίησης-εκμετάλλευσης, στον ξενοδοχειακό ενώ διαμορφώνει θέση στον τραπεζικό (Alpha Bank).

 

Με γεμάτο “ταμείο” ο Ομιλος προτίθεται να προχωρήσει σε γενναία επιστροφή κεφαλαίου- από τα συνολικά 650 εκατ.€ που έχει συγκεντρώσει η διοίκηση- αναλογικά, με την Reggeborgh Invest BV να ελέγχει το 46,17% του μετοχικού κεφαλαίου (της ΕΛΛΑΚΤΩΡ), τη Motor Oil να έχει το 29,87% και το Atlas NV το 9,80% του μετοχικού κεφαλαίου…

  • Fund που μέσω της Atlas Invest ελέγχεται από τον Martialis Qurinus van Poecke– ολλανδό επιχειρηματία-συμπλέοντα με τον Hendrikus Holterman από την εποχή της κόντρας με την πλευρά Καλλιτσάντση.

  •  Πρόθεση της διοίκησης η έξοδος της R.E.D.S/Καμπάς από το ΧΑ, η επικέντρωση στο project Cambas και τα άλλα 2-3 που έχει στα σκαριά η πλευρά  Holterman.
  • Πρόθεση της Motor Oil μέσω της αγοράς της ΗΛΕΚΤΩΡ να ισχυροποιηθεί στον κλάδο απορριμμάτων/διαχείρισης- ενέργειας κ.λ.π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ