Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον ειδικό στα Startups και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του Elevate Greece Μιχάλη Δρίτσα, συζητούν για τα startups σήμερα στην Ελλάδα και τα μυστικά επιτυχίας τους.

Στη συζήτησή, αφιερώσαμε χρόνο για να εξερευνήσουμε τον δυναμικό κόσμο των startups, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε με τον ορισμό ενός startup, αναφέροντας τη δυναμική του και την επιδίωξη για καινοτομία. Στη συνέχεια, περιγράψαμε τις τρέχουσες τάσεις στον χώρο των startups στην Ελλάδα, τονίζοντας την ανάπτυξη σε τομείς όπως η τεχνολογία και ο τουρισμός. Εξετάσαμε επίσης πώς οι συνεχόμενες κρίσεις στην Ελλάδα επηρέασαν το οικοσύστημα των startups, αναδεικνύοντας τόσο τις προκλήσεις όσο και τις ευκαιρίες που προέκυψαν. Συζητήσαμε τη σημασία της καινοτομίας και της τεχνολογίας για τα ελληνικά startups και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένα νέο startup να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και επενδύσεις. 

Αναφερθήκαμε επίσης στις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα startups στην Ελλάδα σήμερα, όπως η πρόσβαση σε κεφάλαια και η γραφειοκρατία. Εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν τα startups, και παραθέσαμε επιτυχημένα παραδείγματα ελληνικών startups που έχουν επιτύχει διεθνώς. Συνεχίσαμε με τη συζήτηση για τη συμβολή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην ανάπτυξη των startups στην Ελλάδα και τους τρόπους με τους οποίους τα ελληνικά startups μπορούν να προσελκύσουν διεθνείς επενδυτές. Επισημάναμε τα πιο δημοφιλή πεδία ή κλάδους για startups στην Ελλάδα και το πώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Ακόμα, συζητήσαμε για ειδικές ευκαιρίες ή προγράμματα για γυναίκες επιχειρηματίες στον χώρο των startups στην Ελλάδα και κλείσαμε με την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης και των νέων τεχνολογιών στα ελληνικά startups, καθώς αυτές οδηγούν σε νέες προοπτικές και προκλήσεις. 

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για την για διαμόρφωση επιχειρηματικών σχέσεων μέσω Δικτύωσης και Συνεργασιών.