Νέα δεδομένα για τον οικονομικό και επενδυτικό κύκλο δημιουργεί η εντελώς διαφορετική ρητορική, ο τόνος και η στρατηγική της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας της Federal Reserve.

Σύμφωνα με την JP Morgan Chase οι φόβοι για μια νέα παγκόσμια ύφεση ίσως περιορίζονται σημαντικά.

Πριν από λίγο καιρό η JPMorgan Chase είχε προειδοποιήσει πως το 2020 ενδεχομένως να είναι έτος ύφεσης. Ωστόσο καθώς η Fed αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής και να αποφύγει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, οι εκτιμήσεις αλλάζουν και αυτές.

  • «Εάν η FED τρομάζει λιγότερο από την πλήρη απασχόληση, είναι πιο ανεκτική με την άνοδο του πληθωρισμού και δεν βιάζεται τόσο να σφίξει και άλλο την πολιτική της, τότε το 2020 ίσως να μην είναι το έτος να σκεφτόμαστε για ύφεση» αναφέρουν σε σημείωμά τους αναλυτές της JPMorgan .
  • «Τα τέλη του 2019/ αρχές του 2020 θα ήταν μάλλον πρόωρο να υιοθετήσετε πλήρως αμυντική στάση».

Η JP Morgan υπογραμμίζει πως οι δείκτες  που συνδέονται με τον οικονομικό κύκλο, όπως ο S&P 500, ο δείκτης του ευρωπαϊκού κλάδου αυτοκινήτου, οι κινεζικές μετοχές, ο Topix και ο MSCI μεταλλευτικών, εξακολουθούν να διαπραγματεύονται ως αν η παγκόσμια οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμούς 0,5 μονάδα χαμηλότερους από τους υφιστάμενους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here