Ο πολιτιστικός οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) διοργάνωσε το ετήσιο Ordinary General Assembly της Διεθνούς Ένωσης Εταιρικών Συλλογών Σύγχρονης Τέχνης  IACCCA σε Αθήνα και στους Δελφούς. Από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2023 το PCAI υποδέχθηκε για δεύτερη φορά, μετά το 2019, στην Ελλάδα τους διευθυντές ορισμένων εκ των σημαντικότερων εταιρικών συλλογών σύγχρονης τέχνης του κόσμου, όπως είναι η European Investment Bank, η Εθνική Τράπεζα του Βελγίου, η Τράπεζα Pictet, η Τράπεζα Julius Baer, η Αυστριακή Εταιρεία Ενέργειας EVN κ.ά.. Αντίστοιχες διοργανώσεις έχουν λάβει χώρα σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Ζυρίχη, Βερολίνο και Βιέννη.

Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε συζητήσεις, παρουσιάσεις, keynotes με θέμα το περιβάλλον και τη σύγχρονη τέχνη, επισκέψεις σε Αθήνα και Δελφούς, σε σημαντικά μουσεία και τοπόσημα όπως το ΕΜΣΤ, το πρώην παβιγιόν Πικιώνη, πλέον “π”, στους Δελφούς, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, η Εθνική Πινακοθήκη, καθώς και ξεναγήσεις σε εταιρικές συλλογές τέχνης, όπως είναι η τρέχουσα έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.  Ορόσημο στο πρόγραμμα αποτέλεσε η επίσκεψη στα νεότερα μνημεία που βρίσκονται στο The Ellinikon, όπως τα τρία υπόστεγα αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και το εμβληματικό κτίριο Saarinen στο πρώην διεθνές αεροδρόμιο. Το PCAI παρουσίασε έργα τέχνης της συλλογής του, ως προοίμιο τoυ video art προγράμματος I’ d rather be a Cyborg than a Goddess σε επιμέλεια Κίκας Κυριακάκου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο The Ellinikon Experience Centre, ένα από τα μεγαλύτερα και τεχνολογικά πιο προηγμένα κέντρα επισκεπτών στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

O Aθανάσιος Πολυχρονόπουλος, CEO της Poylygreen και ιδρυτής του PCAI αναφέρει: «Ως η πρώτη ελληνική συλλογή που συμμετείχε στο IACCCA συμπορευόμαστε μαζί τους από το 2018 για τη γόνιμη σύζευξη του επιχειρείν με τη σύγχρονη τέχνη.»

Η Κίκα Κυριακάκου, καλλιτεχνική διευθύντρια του PCAI και IACCCA CSR Task Group Leader σημειώνει: «Είναι μεγάλη χαρά που υποδεχθήκαμε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα τους διευθυντές του IACCCA σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στις συλλογές σύγχρονης τέχνης, το κοινωνικό και πολιτιστικό αποτύπωμά τους και την περιβαλλοντική προστασία».

Το PCAI, ως ο πρώτος ελληνικός οργανισμός που ενσωματώθηκε στην IACCCA, είχε καλωσορίσει για πρώτη φορά εκπροσώπους των σπουδαιότερων διεθνών συλλογών σύγχρονης τέχνης σε ανάλογη εκδήλωση το 2019, στα γραφεία του οργανισμού στον Πειραιά. O φορέας IACCCA αποτελεί μία διεθνή ένωση που φέρνει κοντά τις μεγαλύτερες εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Deutsche Bank, της Fidelity Investments και της HSBC μεταξύ άλλων. Επιπλέον των ετήσιων συναντήσεων, η IACCCA φιλοξενεί σε διάφορες πόλεις του κόσμου διεθνή συμπόσια με θέματα που σχετίζονται με την σύγχρονη τέχνη ανοιχτά σε καλλιτέχνες, επιμελητές και στο γενικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ