Μια ομάδα δανειστών έχει δεσμευτεί να χορηγήσει στην Allwyn International, την μητρική εταιρεία του ΟΠΑΠ,  δάνειο 335 εκατ. ευρώ, εξαετούς διάρκειας, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας για τις δανειοδοτηστής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Allwyn International, το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του ομίλου εταιρειών Camelot Lottery Solutions και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Ο CEO της Allwyn, Kenneth Morton , σχολίασε σχετικά:

  • «Αυτή η συναλλαγή θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας, βασιζόμενοι στην επιτυχημένη κοινοπρακτική τραπεζική μας χρηματοδότηση ύψους 1,6 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο του 2022.
  • Είμαι ευγνώμων στους δανειστές εταίρους μας για τη συνεχή υποστήριξή τους και με χαρά καλωσορίζω τις νέες τράπεζες στον όμιλο».
Η Allwyn, μητρική εταιρεία του ΟΠΑΠ και κορυφαίος φορέας λαχειοφόρων αγορών της Ευρώπης μετά από συζητήσεις με το συνταξιοδοτικό επενδυτικό ταμείο των δασκάλων του Καναδά (Ontario Teachers’ Pension Plan – OTPP) ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Camelot στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Ontario Teachers, η Camelot UK που αποτελεί τον τρέχων χειριστή της Εθνικής Λοταρίας, έχοντας άδεια που ισχύει έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, θα γίνει εξ ολοκλήρου θυγατρική της Allwyn.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το 1ο τρίμηνο του 2023 εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων κυρίως από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών.

Οι όροι και το ποσό της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here