Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα χρηματιστήρια στην Ασία σήμερα Τετάρτη με τους επενδυτές να αγωνιούν για την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας ύστερα από τις πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News ότι ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Κίνα δεν ανταποκρίνεται σε ορισμένες από τις εμπορικές παραχωρήσεις της. Αντίθετη άποψη από την άλλη εκφράζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, σημειώνοντας πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο και πως η συμφωνία θα επικυρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου.

Από την άλλη μεριά, η κινεζική πλευρά εμφανίζεται επιφυλακτική, υποστηρίζοντας ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει προσφέρει εγγυήσεις ότι οι δασμοί θα καταργηθούν με την επίτευξη της συμφωνίας.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί αργότερα σήμερα στις ανακοινώσεις της αμερικανικής Federal Reserve για τα επιτόκια και την πορεία της οικονομίας.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 21.608,92 μονάδες.Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,01%.Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,05%, ενώ ο STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,4%. Οι μετοχές στην Ταιβάν κερδίζουν 0,4%, ενώ στην Αυστραλία χάνουν 0,3%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here