Ανακάμπτει ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων έπειτα από μια δεκαετία «στο κόκκινο»- Σχέδιο ευρείας αναδιάρθρωσης με την επωνυμία “AIG 200” εξήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Duperreault

 Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μια από τις δεσμεύσεις-κλειδιά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΙG, Brian Duperreault, ήταν ότι η μονάδα γενικών ασφαλίσεων –ο πιο…αδύναμος κρίκος του Ομίλου- θα εμφανίσει κέρδη στο underwriting για την οικονομική χρήση του 2019, μετά από μια ολόκληρη δεκαετία «στο κόκκινο».  Αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα των δυο πρώτων τριμήνων του έτους, μάλλον θα κατορθώσει να τηρήσει την υπόσχεσή του.

Η…επίμαχη μονάδα της ΑΙG (που περιλαμβάνει τις γενικές ασφαλίσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις) εμφάνισε κέρδη underwriting 147 εκατ. δολ., για το β’ τρίμηνο του έτους, έναντι ζημιών 89 εκατ. δολ. έναν χρόνο πριν. Για το α’ τρίμηνο είχε εμφανίσει κέρδη 179 εκατ. δολ. Ο συνδυασμένος δείκτης του κλάδου γενικών ασφαλίσεων διαμορφώθηκε στο υγιές ποσοστό του 97,8% το β’ τρίμηνο, από 101,3% έναν χρόνο πριν.

«Ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφόρου underwriting χάρη στην πειθαρχημένη ανάληψη κινδύνων και διαχείριση δαπανών και τις αντασφαλιστικές καλύψεις, και παραμένει σε τροχιά για να εμφανίσει κέρδη στο underwriting για ολόκληρο το έτος», δήλωσε ο κ. Duperreault.

Τα αποτελέσματα της AIG ήταν θετικά και σε επίπεδο ομίλου, αφού κατά το β’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,1 δις. δολ. έναντι 937 εκατ. δολ. έναν χρόνο πριν. Τα ενοποιημένα έσοδα από επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε 3,7 δις. δολ την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2019, χάρη στην θετική πορεία των αγορών και τα κέρδη στο χαρτοφυλάκιο private equity της AIG.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΑΙG, τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου αντανακλούν τα αποτελέσματα των «θεμελιωδών αλλαγών» που εφαρμόστηκαν προκειμένου να επιστρέψει ο αμερικανικός όμιλος σε τροχιά σταθερότητας και βιώσιμης κερδοφορίας. «Με δεδομένη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει, δίνουμε πλέον μεγαλύτερη έμφαση σε ένα μακροχρόνιο πλάνο αναδιάρθρωσης που διατρέχει ολόκληρο τον όμιλο. Το ένα πράγμα για το οποίο ουδέποτε φημιζόμασταν ήταν η λειτουργική αριστεία. Είναι κάτι στο οποίο δεν έχουμε ακόμα επενδύσει. Εχουμε διαδικασίες που έχουμε κληρονομήσει και πάρα πολλές «χειρωνακτικές» παρεμβάσεις κλπ. κλπ. Αυτό είναι βαρίδι για τις επιδόσεις μας». Όπως τόνισε ο Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της AIG Peter Zaffino, “Αποτελεί ζωτικής σημασίας να εκσυγχρονίσουμε τις ροές εργασίας και τις διαδικασίες μας»

Καθώς σε λίγο η AIG κλείνει 100 χρόνια ζωής, το σχέδιο εκσυγχρονισμού της AIG λανσάρεται ως «AIG 200», ώστε να θωρακιστεί για τον δεύτερο αιώνα της…

 

Insuranceword

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here