Κίνηση που αποσκοπεί προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων με σκοπό την ενίσχυση της απασχόλησης χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης την παρέμβαση της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει

  • να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την ανταγωνιστικότητα την οικονομίας από την αρχή και έχει αποφασίσει οι παρεμβάσεις της να είναι εμπροσθοβαρείς.

“Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν οι αυταπάτες και τα μεγάλα συνθήματα και τα μεγάλα λόγια. Η πολιτική που ευνοεί τους εργαζομένους είναι η πολιτική που ωθεί προς τα εμπρός την οικονομία. Όχι η πολιτική που διώχνει επενδύσεις και που φοβίζει και τους επιχειρηματίες να ανοίξουν νέες δουλειές”, ανέφερε ο υπουργός.

Σε ερώτηση για τη ΔΕΗ υπογράμμισε πως ήταν “γιγαντιαίο λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης, και της τρόικα, ότι στη θέση της “μικρής ΔΕΗ” που είχε υιοθετηθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά, ψηφίστηκε αυτό το μοντέλο της “μισής ΔΕΗ” με βάση το οποίο η ΔΕΗ έπρεπε να κατέβει από το 90% στο 50% έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος. Αυτό οδήγησε στα περιβόητα ΝΟΜΕ, που είναι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας, στις οποίες η ΔΕΗ πουλάει κάτω του κόστους της στους ανταγωνιστές της. Και έτσι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφουλκούσε εναντίον των συμφερόντων, τα υπηρετούσε. Και αυτό είναι που συνετέλεσε αποφασιστικά στο να εκτροχιαστεί η ΔΕΗ και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here