Γράφει η «ξενοδόχος»

Καλύτερες ημέρες βλέπει από το 2022 η ΛΑΜΨΑ, ευελπιστώντας να ανακτήσει ποσοστό 80%- 85% των επιδόσεων του 2019 στα ξενοδοχεία του ομίλου σε Ελλάδα και Βελιγράδι.

Εστω κι αν οι κρατήσεις για την επόμενη θερινή σεζόν είναι στο συν, το σίγουρο επίσης είναι ότι η αβεβαιότητα συντηρείται λόγω της πανδημίας, κάτι που αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις με τη μετάλλαξη ‘’Ομικρον’’ και την εκ νέου επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Εξ’ ού και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, για το χειμώνα και το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι συνθήκες αναμένονται δύσκολες.

Οσον αφορά τώρα αναλυτικότερα τα ξενοδοχεία του ομίλου, για τα δύο κεντρικά ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος, τη Μεγάλη Βρετανία και το King George η χρονιά κλείνει κοντά στο 60% του 2019 με την προσδοκία, για το 2022 να αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 80%- 85%.

Πολύ καλό ξεκίνημα έχει κάνει το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου στο Σύνταγμα, το ολοκαίνουριο Athens Capital MGallery, που αποτελεί και το πρώτο εγχείρημα του ξενοδοχειακού κολοσσού της Accor για το πολυτελές brand ‘’ΜGallery’’.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει στα σκαριά ένα ακόμη μικρό project στα πέριξ του Συντάγματος στο ακίνητο ιδιοκτησίας του e-EΦΚΑ, της οδού Ζαλοκώστα για το οποίο πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης και σκοπεύει να δημιουργήσει εκεί διαμερίσματα- σουίτες, μία αγορά που παρουσιάζει σημαντική άνοδο.

Επίσης πολύ καλές επιδόσεις τόσο για τη φετινή χρονιά που κλείνει όσο και για την επόμενη έχουν παρουσιάσει οι μονάδες του ομίλου στο Βελιγράδι με την προοπτική ανάκτησης των επιδόσεων του 2019 σε ποσοστό από 80% έως 90% για το 2022, ενώ φέτος η υστέρηση ήταν κοντά στο 35%.

 

Για το Sheraton Rhodes το 2021 έκλεισε με επιδόσεις στο 50% κάτω έναντι του 2019 με την εκτίμηση για την επόμενη χρονιά οι απώλειες να περιοριστούν στο 15%- 20%.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here