Γράφει η «ξενοδόχος»

Με την παράμετρο του κορωνοϊού να έχει φέρει τα πάνω κάτω στις αερομεταφορές σε όλη την Ευρώπη, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας δείχνει να ανθίσταται και να συνεχίζει και το μήνα Φεβρουάριο τις θετικές επιδόσεις. Ειδικά όταν πρόκειται τη διεθνή κίνηση δεδομένου ότι η εσωτερική κίνηση συνεχίζει να σημειώνει πτώση λόγω των μειωμένων συνδέσεων στο εσωτερικό.

Χαρακτηριστικό του περασμένου μήνα για τo Ελευθέριος Βενιζέλος είναι το γεγονός ότι οι επιβάτες από το εξωτερικό συνέχισαν ανοδικά έστω κι αν το ποσοστό αύξησης ήταν χαμηλότερο σε σύγκριση με τον πρώτο μήνα του 2020, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα νούμερα των τελευταίων ημέρων από το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και μετά, αφότου υπήρξε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, συνολικά, η επιβατική κίνηση για το Φεβρουάριο κατέγραψε θετική πορεία, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και φθάνοντας το 1,36 εκατ. επιβάτες.

Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 6,4% φθάνοντας συνολικά τις 941 χιλ., ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση (-4,5%), στις 423 χιλ., λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χειμερινή περίοδο.

  • Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020, οι ρυθμοί ανόδου της επιβατικής κίνησης ήταν χαμηλότερη το δεύτερο μήνα του έτους: Ενδεικτικά η συνολική κίνηση τον Ιανουάριο ήταν στο +5,7%, ενώ η διεθνής κίνηση αυξήθηκε σε διψήφιο ποσοστό κατά 10,2%.

Όσον αφορά τα συγκεντρωτικά στοιχεία κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 2,8 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,3%. Οι επιβάτες εξωτερικού σημείωσαν άνοδο κατά 8,3%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση 4%. Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για το πρώτο δίμηνο του 2020 ανήλθε σε 26.322, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,8%. Οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο σε σχέση με το 2019 (+7,4%), ενώ οι εγχώριες σημείωσαν πτώση (-5,7%).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here