Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε η Διευθύνουσα Σύμβουλός της  Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) Ράνια Αικατερινάρη ζητώντας την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ Νάρκισσου Γεωργιάδη, μόλις 6 μήνες μετά την τοποθέτησή του.

Τα αίτια της πρωτοβουλίας της διοίκησης του Υπερταμείου, όπως είναι γνωστή η εταιρεία συμμετοχών που είναι μέτοχος σε όλες σχεδόν τις ΔΕΚΟ, δεν ανακοινώθηκαν αλλά  φαίνεται να προκύπτουν από επιλογές του επικεφαλής της εταιρείας ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να ερμηνεύσει «βολικά»  την απόφαση της γενικής συνέλευσης που είχε εγκρίνει αύξηση των αποδοχών του. Η έρευνα του Υπερταμείου διαπίστωσε  μεθοδεύσεις προκειμένου να του  καταβληθούν  αποδοχές αναδρομικά αλλά και να καταρτιστεί «κλειστή» σύμβαση με όρους που δεν προβλέπονταν από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο υπό παραίτηση Διευθύνων  προχώρησε σε αναθέσεις έργων σε εταιρείες συμβούλων, χωρίς διαγωνισμό.

Πέραν από αυτά, «κατάφερε» στο μικρό διάστημα που άσκησε τα καθήκοντά του να διαταράξει τις σχέσεις του με άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με συνέπεια την δυσλειτουργία της εταιρείας.

  • Με δεδομένο ότι η ΕΕΥΣΥΠ διαθέτει την πλειοψηφία μετοχών της εταιρείας η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων  με θέμα την αλλαγή Διευθύνοντος Συμβούλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση είναι ενδεικτική των προθέσεων της διοίκησης του Υπερταμείου να ασκήσει «ενεργό παρέμβαση» στην λειτουργία και τις επιδόσεις των θυγατρικών της.

  • Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τις επόμενες εβδομάδες να ζητηθεί η παραίτηση στελέχους και από άλλη εταιρεία που ανήκει στο χαρτοφυλάκιό του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here