Για το Νομικό Πλαίσιο και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, μίλησε στο Coffee Business Forum 21 o κ.Δημήτριος Κορωνάκης, Δικηγόρος, Managing Partner, Koronakis & Partners Law Firm, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια σε ζητήματα που απασχολούν την εστίαση.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού Επιμελητηρίου Εστίασης ώστε να εκπροσωπηθούν οι 80.000 και πλέον επιχειρήσεις καφεστίασης.

Ο κ. Κορωνάκης έκανε λόγο για νομικό κενό όσον αφορά στα ισχύοντα μέτρα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που διαφοροποιούνται ανά διαστήματα, τονίζοντας ότι αυτά αιφνιδιάζουν τους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα έφερε ως παράδειγμα τι ισχύει σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με μη εκμετάλλευση παραλίας, και σε αυτές που χρησιμοποιούν την παραλία.

Πρόβλημα έχει παρατηρηθεί σε καταστήματα που εκμεταλλεύονται παραλίες λόγω μη ξεκάθαρης αποσαφήνισης στα μέτρα.

Π.χ. όπως ανέφερε αυτά τα καταστήματα, με πολλούς εργαζόμενους, είναι εκτεθειμμένα και κινδυνεύουν να σφραγιστούν, καθώς δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο και μία διοικητική κύρωση με άμεση σφράγιση είναι ένα καταστροφικό μέτρο.

Τέλος, όσον αφορά στο νομικό κενό, σημείωσε ότι με τη βούλα του νόμου επιτρέπεται η εκδήλωση με πολλά άτομα σε ιδιωτικούς χώρους, βίλες, σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διεξάγονται κοινωνικές εκδηλώσεις σε βίλες ή ιδιόκτητα σπίτια χωρίς περιορισμό.

“Αποτελεί μία υγειονομική βόμβα και θα γυρίσει τη χώρα μήνες πίσω. Πρέπει να τονιστεί το νομικό κενό, καθώς πέρσι ίσχυε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here