Γράφει η «ξενοδόχος»

Στην προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής στοχεύει η επένδυση για το ‘’Hydra’s Art Residencies’’ την επένδυση των 119 εκατ. ευρώ  που δρομολογεί η ‘’Plepi Land Development Ltd’’.

Χθες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ενέκρινε το project στην περιοχή Πλέπι Κοινότητας Θερμησίας του δήμου Ερμιονίδας που  αναμένεται να δημιουργήσει 191 εποχικές θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα.

Plepi Land Development Ltd

Το έργο για την αξιοποίηση παραθαλάσσιας έκτασης 305 στρεμμάτων περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα συνολικά 164 δωματίων, κέντρο θαλασσοθεραπείας, συνεδριακούς χώρους, χώρους εστίασης και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, χώρους τέχνης και πολιτισμού, αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ σχεδιάζεται και η δημιουργία μαρίνας σκαφών 40 θέσεων.

Σε δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών έχει προγραμματιστεί η κατασκευή συνολικά 229 κατοικιών, δεδομένου ότι πλέον το ενδιαφέρον για β’ κατοικία στη χώρα μας έχει αυξηθεί τόσο από Ελληνες όσο και ξένους υποψήφιους αγοραστές.

 

Το έργο υλοποιείται εκτός προστατευόμενων περιοχών, εκτός Εθνικών Δρυμών και εκτός κηρυγμένων μνημείων της φύσης. Ακόμη, δεν βρίσκεται εντός περιοχών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και έχει γίνει καθορισμός του αιγιαλού. Η περιοχή της επένδυσης δεν χαρακτηρίζεται ως δάσος, δεν εμπίπτει σε δασική περιοχή ή γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, βρίσκεται εντός της Περιοχής Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης και, όπως επισημαίνεται στον επενδυτικό φάκελο, υπάρχει συνάφεια της επένδυσης με το χωροταξικό καθεστώς που ισχύει στην περιοχή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here